Cartes al Director · 10 de Setembre de 2022. 13:54h.

Màrqueting i monàrquica.

Fernando López Clarós

Va quedar molt sorprès per la lloança de molts a la institució monàrquica britànica, amb motiu de la mort d'Isabel II. Sembla que molts, en aquest cas, no reparen que és una de les fortunes més importants del món i el seu origen.

La continuïtat de la monarquia els ha permès preservar i amassar una fortuna ingent al llarg dels darrers segles. Darrere d'aquesta fortuna hi ha: Trànsit d'esclaus, pirateria, botins de guerra, comissions, espoli colonial, robatori als mateixos britànics, no pagar impostos, impunitat fiscal, etc. Tot amb despotisme, arrogància.

Admiro el màrqueting històric d'aquesta monarquia, que li ha permès seguir en el poder i que mai no se'ls hagi desposseït dels seus béns, com ha passat a països com el nostre.

Envejo el poble britànic, que malgrat tot, defensa les seves institucions per sobre de tot els succeït al llac de la història.

Això no resta la meva admiració a la figura d'Isabel II, que ha representat una capacitat d'adaptació a l'entorn actual i té el mèrit d'oferir un futur a la continuïtat de la seva monàrquica.

El meu condol i admiració als britànics, per haver-nos transmès a tothom, la seva admiració a la tradició institucional. Potser hauríem d'aprendre alguns…

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat