Publicitat
Cartes al Director · 25 de Setembre de 2017. 09:14h.

Adaptació, evolució sense riscos

Martín Martínez Martínez

Acostumem a dir, que una persona és intel·ligent quan és capaç d’adaptar-se al seu entorn i resoldre els problemes que se li presenten: Una pregunta incòmoda. Una persona agressiva. O un independentista que diu que vol votar. Diem que l’educació és de qualitat quan el professor s’adapta a l’alumnat i s’apropa sempre al nivell de l’alumne. Li diu el que pot entendre. I li demana allò que podrà fer. Forçant-lo si, però, sense passar-se.

Doncs, una pressió excessiva pot fer que l’alumne es rebel·li o es bloquegi. Diem que el Projecte Educatiu d’un centre és acceptable si s’adapta a les característiques socials del barri. Resumint: L’adaptació és essencial. I lògicament és essencial que el professorat conegui i s’adapti al projecte educatiu que ha de desenvolupar. Per això, té sentit, que els centres participin en l’elecció del seu professorat. La participació aquest curs, major que el passat, i potser inferior al proper. Un canvi del que s’esperen resultats positius.

I cal dir més. L’adaptació també és important en política. Els polítics que no accepten la realitat, és a dir, els polítics que no s’adapten, quan manen, ho fan mal. Generen confrontacions, que poden acabar en involucions o bloquejos. Ara estic pensant en Rajoy. Però, especialment, en el govern català que es nega a acceptar que en les últimes eleccions autonòmiques les formacions independentistes van obtenir menys vots que les altres. Aquí falla el projecte i el conductor!. Adaptació zero!.

1 Comentaris

Publicitat
#1 Emi, Barcelona, 29/09/2017 - 09:16

Si. El gobierno catalán no se adapta a la realidad. La realidad es que las formaciones independentistas tuvieron menos votos que las otras.