Publicitat
Cartes al Director · 30 d'Abril de 2021. 13:28h.

Agressions a docents

David Rabadà i Vives

Fa anys que l’agressió a docents no és tema aïllat i secundari. Ara el cas de l’Institut de Vidreres a Girona ho ha ratificat. El resum és que les agressions a docents es denuncien molt poques vegades per diferents causes. El passat dijous 29 d’abril un alumne de quinze anys va clavar una ganivetada al coll d’una professora. Aquest desastre, que per a molts semblava més un fet d’altres nacions, és la punta de l’iceberg d’un context que fa temps que porta cua.

Moltes agressions a docents no són denunciades o difoses per dues causes. La primera és la por de molts professors a tenir problemes posteriors si ho fan. I la segona algunes direccions de centres que no volen que aquesta mala imatge arribi a la palestra pública. L’alumne, detingut, i al ser menor d’edat, haurà de romandre novament escolaritzat. Fa anys que molts professors portem denunciant aquesta situació, més ara que la Llei Celaà, laxa en temes disciplinaris, pot afavorir l’aparició d’alumnes agressors.

Cal afegir el rerefons de les diferents reformes educatives que porta aquest país, que tampoc han encarat amb coneixement de causa aquest fet. Sols recordar l’assassinat del professor Abel Martínez fa pocs anys. Fora bo que s’obri un debat profund i amb dades contrastades al respecte. En aquest espai de reflexió millor que no intervinguin els anomenats experts educatius que mai no han trepitjat l’aula. Ans al contrari, cal que intervinguin docents bregats en anys i centres per tal d’aportar la seva visió real a aquesta xacra que va creixent dia a dia.

Dr. David Rabadà i Vives

Professor de Ciències Geològiques.

Membre de l'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat