Publicitat
Cartes al Director · 5 d'Agost de 2018. 17:42h.

Carta oberta al president de la Generalitat

Pedro Molina

Molt Honorable President:

Sé només començar a escriure aquesta carta que vostè no la llegirà, per algun motiu als líders polítics obliden la sana pràctica d'escoltar els arguments de la sempre molesta discrepància política i a més aquesta vegada qui li escriu és un no català, cosa que com mínim -si un es molesta a consultar els seus escrits en premsa- sap que com a mínim no és una cosa bona.

Si això no li és suficient, també sabrà o li recomanaran els seus assessors polítics no caure en el parany de respondre'mi, ja que li suposaria una derrota política.

Senyor Torra, aplaudeixo la seva predisposició a combatre al feixisme, però li recomanaria que per combatre al feixisme és imprescindible -o hauríem de saber reconèixer aquesta ideologia nascuda en la segona dècada del segle XX.

Un feixista és una persona que anteposa la consecució de la destinació mitològic d'una nació (patrioterisme) a tota la resta, per a això crea una societat uniforme i militaritzada (societat vertical) on cada individu té una tasca concreta en benefici de l'interès nacional. El feixista necessita una ment "brillant i captivadora" (el que Weber anomena la dominació carismàtica i que nosaltres anomenem cabdillisme) que "posi ordre", que elimini tota possibilitat de discrepància, ja que debilita la nació (antiliberalisme), que anteposi sempre l'interès suprem de la nació sobre les altres nacions "menys avançades tant cultural com tecnològicament" (autarquia) i que des d'aquí que les relacions internacionals, d'existir, siguin de submissió -per això principalment odiaven els comunistes-. El feixista en resum anteposa tot: la llibertat individual, la llibertat econòmica, la llibertat d'expressió, la creació cultural... tot al suprem interès de la nació com si la nació fos un ens amb vida pròpia al de servir i fins i tot rendir-li culte, un Déu a qui el sacerdot (o cabdill) ens indica com adorar adequadament.

Vostè diu que "el llenguatge és poder i que qui el controla i és capaç de manipular-té la capacitat per canviar la percepció de la realitat" per tal cita he d'entendre que vostè és conscient des del principi dels seus actes i ostatge de les seves paraules.

Ha anomenat "violència feixista" aquelles persones que retiren símbols de marcat signe polític de l'espai públic, utilitzant una de les tècniques de manipulació més comuns que existeixen l'anomenada "correlació il·lusòria" que consisteix a fer creure al públic que uns fets puntuals s'agressions per part d'aquest col·lectiu a persones que posen aquests símbols- són generalitzables a un grup al qual no pertany. Com li ha hagut de semblar que això per si sol no és suficient ha demanat a la justícia i la policia actuar contra aquestes persones, sense deixar molt clar si el problema són les agressions o la retirada de símbols.

Senyor President La seva carta respon a la seva preocupació per uns fets puntuals de violència i enfrontament o a criminalitzar l'activisme de la seva oposició política? Es pot saber sota quin concepte de feixisme actua l'oposició política? (Els feixistes intentaven -sense ànim d'establir cap comparació- privatitzar l'espai públic amb signes polítics, però mai es van dedicar a preocupar-se per la neutralitat d'aquest) De debò vostè creu que els conats de violència -sempre reprochables- els han protagonitzat en exclusiva els activistes de l'oposició? Està vostè segur d'això? Consulti vostè sobre qui ha atacat, ja no li dic les seus dels partits de l'oposició, sinó les seus de la seva pròpia formació política. Feu-nos el favor de visualitzar TV3, aquest canal de televisió -suposadament públic- que va informar d'una manifestació multitudinària de Societat Civil Catalana destacant com a principals convocants a Falange Espanyola i VOX (partits que no representen a gairebé ningú a Catalunya).

Molt Honorable, combatem el feixisme, però abans combatem la manipulació del llenguatge -també la seva- doncs cridar feixista a qui no ho és suposa la banalització d'un moviment polític que és summament perillós, criminalitzar l'oposició i demanar públicament a la policia i la justícia actuar contra aquesta no és una pràctica compatible amb els anhels democratitzadors que vostè i el seu moviment polític diuen voler representar.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Pedro, Torres de la alameda, 29/03/2019 - 14:02

el es el pueblo, amen hermano