Cartes al Director · 1 de Setembre de 2022. 20:00h.

Dalí se segueix rient

Fernando López Clarós

El País 01.09.22 Titular: “El dia que Dalí va inventar una religió racista”. Com pot un diari -presumptament seriós- inserir aquest titular? Un periodista ha de saber de qui parla. El periodista que inclou aquest titular només mereix el meu menyspreu intel·lectual.

Demostra desconèixer el personatge. Dalí va ser l'autèntic rei del Surrealisme. Va provocar Alain Bosquet (autoproclamat líder d'aquest corrent artístic) perquè l'“expulsés” d'aquest moviment amb això aconsegueix situar-se al davant i en un lloc superior a aquest, que cau en la provocació, que és l'essència d'aquest moviment,

Jo el vaig veure als seixanta, en una barrera de la plaça de bous Monumental, amb un abric de vellut a l'agost. Aquest era Dalí. Alguns no perdonen que un català universal, no es rigués públicament de Franco -segur que en privat també ho va fer-.

Tampoc que no fos independentista i/o d'esquerres. Per això ho menyspreen. Amb això també cauen en la seva provocació. El mateix error que el Bosquet. Només aconsegueixen exalçar-lo també pòstumament, a la cimera d'aquest moviment artístic. Dalí, des d'algun lloc, continuarà rient dels que cauen en les seves intel·ligents provocacions.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat