Publicitat
Cartes al Director · 1 d'Abril de 2021. 12:12h.

Desig després de la COVID

David Rabadà i Vives

La nostra societat progressa quan els beneficis socials són per a una majoria. Així va ser el somni de la Il·lustració del XVIII amb una educació universal i gratuïta per als nostres xavals, cosa que va arribar dos segles més tard amb l'escolarització global del XX.

La història va molt lenta amb les seves intencions i es regeix pel principi de tres passos endavant i dos enrere. Ara amb la COVID podem anar pensant en accelerar en positiu la història. Només amb lògica, i sense prejudicis i interessos, podem aconseguir l'objectiu per tal que la història no es quedi encallada de nou. Les desigualtats socials vigents i arcaiques es van deure als grans quadres d'influència. Així podem desitjar que la ideologia, poder i riquesa d'uns pocs regeixin el nostre futur postcovid.

En això la banca, les oligarquies, la religió i fins i tot la monarquia podrien donar el seu do de pit en pro d'una societat millor que ho agrairia. En cas contrari la història seguirà en el seu bucle etern entre interessos, prejudicis i ideologies, algú m'escolta?

 

Dr. David Rabadà i Vives

Professor de Ciències Geològiques.

Membre de l'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat