Cartes al Director · 13 de Febrer de 2010. 19:02h.

El fracàs de la Llei Electoral

Josep Maria Colomer

La ponència parlamentària per a la Llei electoral de Catalunya s'ha dissolt sense resultats. No és cert que, com han declarat, el problema principal hagi estat el repartiment dels escons en el territori. Des del primer moment, quan vàrem començar a treballar la Comissió d'Experts, fa quasi tres anys, fins ara, el principal obstacle ha estat la substitució de les llistes tancades i bloquejades per alguna forma de vot que permetés que els electors triessin no només un partit sinó també alguns candidats individuals.

Els partits polítics estan tancats en ells mateixos i als que controlen l'organització els fa pànic que els ciutadans puguin intervenir en la selecció dels seus representants. S'ha perdut una oportunitat no només de millorar la qualitat democràtica del sistema polític de Catalunya. També s'ha demostrat que el Parlament és incapaç d'autogovernar-se, és a dir, de fer la llei que reguli la seva pròpia elecció. Si no poden governar-se ells mateixos, per què demanen més poders d'autogovern?

Atentament,

Josep Maria Colomer, President de la Comissió d'Experts per a la Llei electoral de Catalunya, nomenada pel Govern de la Generalitat el febrer de 2007.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Francesc, Barcelona, 24/02/2010 - 13:07

És una vergonya, sí.