Publicitat
Cartes al Director · 19 de Juliol de 2016. 13:49h.

El partit refundat: nom, camí i guia

Martín Martínez Martínez

«Necessitem un partit que sigui catalanista, que no sigui independentista. Que defensi la nostra cultura». Això ho deia un grup de convergents, molts decebuts amb el Sr Mas.

Els convergents decebuts són molts i del partit refundat es parla sovint. Es parla molt d’aquest nou partit, perquè potser s’ha equivocat triant el nom: PDC. Perquè potser s’ha equivocat triant el camí: El rupturisme!. Perquè potser s’ha equivocat triant el guia: El d’abans. Tot i que el nom no fa la cosa. S’ha de dir que el camí i el guia són fonamentals.

Enric Company, (ElPais, 12-07-16), parlant del camí, diu que el nou partit, triant la via independentista, perd capacitat de maniobra, dins de la política espanyola, i capacitat acollidora dins del panorama català. Dient-lo d’una altra manera: «No podrà maniobrar una mica cap a la dreta afavorint el govern del PP, o cap a l’esquerra afavorint el govern del PSOE, com feia CDC. No podrà negociar i obtenir beneficis. Això per una banda. I per l’altra, s’ha de dir que els convergents que no són independentistes, es senten exclosos».

M. Dolors García (LaVanguardia, 12-07-16), parlant del guia, diu que Mas segueix, però, desgastat. Sense guàrdia pretoriana. Diu que el «Masisme» deixa pas. Diu que amb el canvi de lider, quan arribi, canviarà la naturalesa del partit. Poden canviar moltes coses. Tot arribarà!. S’ha de veure!.

0 Comentaris

Publicitat