Publicitat
Cartes al Director · 3 de Març de 2021. 11:57h.

Els protagonistes principals

Martín Martínez Martínez

Hi ha docents que quan analitzen una novel·la o un dels seus episodis, demanen el següent: Un resum breu. Els protagonistes principals. I l’autor i el seu missatge amagat, ocult o tàcit. Sempre he pensat que les respostes a la tercera demanda deuen ser molt diverses.

Jo analitzant els episodis o incidents violents dels últims dies, he passat de la pancarta: «Llibertat Pablo Hasél». I m’he detingut una mica en el resumen: «La detenció d’un raper ha provocat grans protestes, en les que no han faltat ni els actes vandàlics, ni les càrregues de la policia».

M’he detingut una mica més en els principals protagonistes assenyalats per la premsa: «Les joventuts de la CUP i anarquistes forasters». I quan he arribat als autors intel·lectuals, és a dir, als que mouen els fils, i als que d’alguna manera i per alguna raó, instrumentalitzen els fets...

Quan he arribat aquí, no m’aclareixo. He sentit opinions, i repassat articles. N’hi ha molts!. I he triat dos dels quals es pot reflexionar:

1. «Hasél, Iglesias, Waterloo, Moscou», de Lluís Amiguet. Des d'aquest article es pot, reflexionar molt, però, assenyalar menys.

2. «La Rwanda del Mediterrani», de Xavier Rius. Aquest periodista parla dels que fàcilment subscriuen pactes antifeixistes, però, difícilment condemnen la violència feixista dels seus.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat