Publicitat
Cartes al Director · 7 de Juliol de 2017. 12:12h.

"Em sento atacat per les declaracions del Sr. Trapero"

Un mosso d'esquadra

En relació a les declaracions del cap del cos dels Mossos d’Esquadra durant la 7ª Escola d’Estiu al ISPC el dia 5 de juliol, em sento totalment atacat per les declaracions del Sr. Trapero. Jo sóc un d’aquests mossos millennial que, segons el major, estem mancats de compromís amb l’organització, ens queixem de tot, mancats d’iniciativa i que no sabem què és treballar sense recursos.

Treballo en una Oficina de Relacions amb la Comunitat del cos, fent tasques de representació institucional. No entenc com podem difondre entre entitats i centres docents el missatge de no prejutjar les persones ni generalitzar en xerrades sobre Odi i Discriminació, però en canvi el cap del cos es permet tallar pel mateix patró més de 2.700 mossos i mosses. Amb aquestes declaracions només és genera més malestar entre els membres del cos i en desprestigia la seva imatge.

En més de 10 anys m’ha tocat donar un cop de mà en dia festiu a companys que estaven de guàrdia sobrepassats per la feina, posar diners de la meva butxaca per rentar un vehicle per a un acte oficial perquè cap rentat de vehicles estava disposat a cobrar a 180 dies, o haver de portar de casa meva un equip de so i un projector per projectar un vídeo sobre consells de seguretat en un casal d’avis perquè no tenim equips de so i només disposem d’un projector per a tota una regió policial. Això és solament una mostra, que no podrà etiquetar de manca de compromís. Aquest cos s’ha aprofitat durant anys de la bona fe dels seus membres per suplir les seves carències de personal i material.

L’autèntica plaga de manca de motivació i iniciativa en el cos de la què es queixa el major prové del baix nombre d’efectius, què cada cop han d’assumir més tasques: requeriments judicials, protecció a víctimes, plans operatius, etc. Més feina amb menys gent.

Sobre la manca d' iniciativa? La majoria no s’atreveix a proposar res, que només implicaria més feina encara. I els pocs que en tenim, encara esperem resposta sobre la major part del que s’ha proposat.

Així que si creu que aquests millennial no aporten res a l’organització, potser val la pena que es pregunti que aporta l’organització a aquests mossos i mosses.

Un mosso d'esquadra

0 Comentaris

Publicitat