Publicitat
Cartes al Director · 28 de Setembre de 2017. 07:35h.

Gavà, cau d’ultradretans franquistes

David Rabadà i Vives

A Gavà hi ha alguns bars amb símbols franquistes i falangistes. Dins d’ells s’hi mostren símbols feixistes, l’efígie de Franco, i fins i tot algun dia ha onejat la bandera espanyola falangista, la de l’àliga negra. Són clients assidus delinqüents comuns, ultradretans falangistes i fins i tot es diu que algun policia nacional. Se’ls ha vist increpar, insultar i amenaçar a gavanencs que no s’atreveixen a denunciar-los.

Fins i tot el dia que en Rufián d’ERC va fer acte a l’espai Maragall de Gavà, aquests ultras van anar a fer merder. Doncs bé, tot i les nombroses queixes de veïns pels aldarulls i les cridòries nocturnes en aquests bars, durant els darrers anys no s’han fet tancar aquests locals. L’alcaldessa, informada de tot l’anterior, encara no ha pogut resoldre aquesta xacra de Gavà.

I vet aquí la contradicció, per una banda l’alcaldessa no fa clausurar establiments franquistes antidemòcrates, però sí es nega a obrir locals per al referèndum democràtic de l’1 d’octubre. Ella, sent del PSC, hauria de recordar que aquest partit va oposar-se als partidaris de la dictadura. Avui en dia, i paradoxalment, els del PSC s’arrengleren amb qui desplega tota una repressió en contra al dret a decidir mentre no fan tancar locals amb símbols franquistes. En certa manera s’han fet còmplices dels hereus d’una Espanya grisa, arnada i repressora. Això sí, els locals franquistes a Gavà es continuen rient davant aquesta subtil complicitat del PSC.

5 Comentaris

Publicitat
#3 Capit@n España, The broquil is over, 03/10/2017 - 16:19

Mas o menos lo que hacen la ANC y Omnium en todo el territorio catalán a los que no comulgan con sus ideas y lo expresan. La diferencia es que unos llevan la bandera del pollo y otros la de la estrella.

#2 Pau, Gava, 30/09/2017 - 20:22

Mira Alex no se en que gava vives pero si de verdad eres de gava sabes perfectamente del local que hablan . Por si acaso si lo quieres encontrar se ve des de el ayuntamiento. No tienes perdida campeon

#1 Alex, Gava, 28/09/2017 - 15:31

Falso. Vivo en Gavá.

#1.1 David Rabadà , Gava, 29/09/2017 - 13:03

Cert, jo visc a Gavà

#1.2 David, Gava, 29/09/2017 - 13:36

L'ajuntament els coneix, estan fitxats (un d'ells, el líder, va estar empresonat per tràfic de droga). Tenen una penya futbolística del FC Gavà que usen per fer activitats paralegals. El tema ja es va tractar al ple municipal fa temps. Però la cosa es fa difícil de tractar.