Publicitat
Cartes al Director · 1 de Febrer de 2018. 12:14h.

Hospital Clínic usurer

David Rabadà i Vives

Em vaig despertar a les cinc de la matinada al bell mig de les Rambles de Barcelona. Allí, assegut en un banc, vaig adonar-me mica en mica que m’havien plomat cartera, mòbil i rellotge entre d’altres. Quan en vaig ser-ne conscient em vaig presentar, nerviós, als Mossos d’Esquadra. Tot per tal de fer la denúncia pertinent. Davant la sospita que m’haguessin drogat amb escopolamina per tal  de robar-me, els Mossos em van derivar a l’Hospital Clínic per a les proves pertinents. Allí em van ingressar durant unes sis hores i em van aplicar el protocol establert. Al final, i amb els informes clínics, vaig cursar la denúncia altre cop als Mossos.

Això va passar el juny passat i ara, set mesos més tard, m’arriba una factura de més de 300 euros a pagar al Clínic per les proves mèdiques realitzades. Es veu que no estic en règim de la Seguretat Social al tenir mútua a través de Muface. Fins aquí estic d’acord, i legalment hauria de pagar, però hi ha tres paradoxes difícils d’entendre. La primera que foren els Mosssos qui em varen derivar al Clínic per al protocol mèdic.

La segona que el Clínic en cap moment em va informar del cost ni de l’obligació d’abonar aquell servei d’urgències. I la tercera i més sorprenent, és que els nouvinguts sense papers no se’ls demana cap pagament pels serveis mèdics i jo, que fa dècades que pago impostos aquí, i per tant cobreixo el serveis del Clínic, ho he de tornar a sufragar. Això se’n diu, banyut i pagar el beure. O en altre cas, on està la lògica?

Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 Mufacero, Mundo, 01/02/2018 - 13:50

En primer lugar acude a reclamar a tu servicio provincial de Muface. No creo que tengas que pagar al haberte derivado a un centro público las fuerzas de seguridad. En segundo lugar efectivamente pagas tus impuestos y tienes el ¿privilegio? De elegir que sanidad quieres, si pública o privada, con todas sus consecuencias.

#1.1 Torosentado, Barcelona, 05/03/2018 - 22:46

Otro mantra sancionador y discriminatorio. tenemos una sanidad UNIVERSAL pero tenemos 17 tarjetas de sanidad, resulta que es UNIVERSAL y si voy a Huesca no me sirve la tarjeta de Barcelona. 17 tarjetas , 17 minigobiernos miniautonómicos para solucionar problemas y multiautonómicos para legistar en contra del estado.