Publicitat
Cartes al Director · 19 de Maig de 2020. 09:23h.

La burocràcia del C1

Georgina Gonzalez

A l'atenció de qui correspongui,

Em dic Georgina Gonzalez i soc mestra de primària amb l'especialitat de pedagogia terapèutica. Tinc els tràmits per entrar a la borsa d'interinatge del cos docent de la Generalitat aturats pel problema que exposo a continuació.

Aquest passat octubre, en reclamar el meu certificat de suficiència de català (c1) per poder registrar-me a la borsa docent, em va ser denegat.

Soc nascuda a Catalunya i la meva llengua materna és el català. He superat l'ESO, el batxillerat, la selectivitat, un grau superior i tots els nivells de català corresponents. Ara he cursat també el grau de mestra de primària.

Tot i això, em deneguen el certificat de nivell c1 al·legant que em manca un curs de primària escolaritzat a Catalunya.

Realitzades les trucades i les reclamacions pertinents, només em donen l'opció de tornar-me a examinar d'aquest nivell tot i que ja he superat tots els requisits per obtenir-lo.

Aquesta prova s'ha ajornat dues vegades a causa de la situació actual.  Com comprendran, no puc posposar la meva vida laboral per una circumstància burocràtica que m'obliga a examinar-me d'una matèria que ja hauria de tenir reconeguda.

Per aquest motiu, sol·licito que es faci una revisió del meu cas, per a la qual puc aportar tota la documentació que se'm requereixi, i que es valori l'atorgament d'aquest certificat tan aviat com sigui possible, cosa que facilitarà la meva incorporació a la borsa d'interinatge de la Generalitat.

Entenc que el meu cas no és únic i que, com jo, moltes altres persones afectades no ho sabran fins que requereixin el títol per algun tràmit com entrar en una borsa de treball o presentar-se a unes oposicions.
He enviat aquest escrit al Departament d'Ensenyament i Polítiques Lingüístiques, així com al Centre de Normalització lingüística. Espero que aquests comunicats donin fruits.

Moltes gràcies per la seva atenció,

Cordialment

Georgina

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 N. Carbo Nell·l'Ocallaghan, El Prat de Llobregat, 19/05/2020 - 23:04

luce que perdería.
No te desesperes y ponte en contacto con los sindicatos, con el que más te identifiques, te guste, menos te disguste.
Presupongo que ellos saben mejor como moverse en ese ambiente.

#3 N. Carbo Nell·l'Ocallaghan, El Prat de Llobregat, 19/05/2020 - 23:03

que dices estar interesada, recientemente el sindicado perteneciente a l'IAC Intersindical Alternativa de Catalunya, que USTEC forma parte, Unió Sindical de Treballadors d'Ensenyament de Catalunya, ha obtenido triunfos en materia laboral de emolumentos, pero que la "democrática" Generalitat, su Departament d'Educació, recurrió sabiendo a todas

#2 N. Carbo Nell·l'Ocallaghan, El Prat de Llobregat, 19/05/2020 - 23:00

la justicia para ser justicia debería ser que a la par de ciega, rápida.
Pero se toma su tiempo, lentamente, con laxitud que hace que la que demanda o el que demanda, por más nervios de hierro que tenga, al final pueda sumirse en una depresión o perder los estribos, en función de lo que se dilucida.
Y recurren. Mira en tu ámbito laboral en el q

#1 N. Carbo Nell·l'Ocallaghan, El Prat de Llobregat, 19/05/2020 - 22:58

Supongo que se harán eco de tu injusticia, Georgina tal como expones. Pero la Administración, es muy cuca ella, guardándose para ella prerrogativas por encima del ciudadano mortal. Casos igual o más graves pero en otro ámbito laboral, te dicen que si no estás de acuerdo con lo que deciden, que pleitees, gastando tiempo, dinero, energías, dado que