Publicitat
Cartes al Director · 30 de Maig de 2019. 11:11h.

La FP en perill

David Rabadà

El Departament d’Educació va publicar el 24 d’abril una resolució que afectarà en el curs vinent, i molt negativament, a la formació professional, al seu professorat i al seu l’alumnat. És obvi que el conseller Bargalló té molta presa en fer massa reformes ràpides davant unes possibles eleccions a la tardor. Exemples d’això estant sent el pas de mestres de primària a secundària, l’habilitació de centres concertats a públics i ara la reforma de la formació professional. El Departament té presa en fer reformes a curt termini i l’educació no se la pot millorar amb mesures immediates. Com altres, aquesta reforma de la FP no ha estat acordada ni publicada amb temps suficient.

El fet és que professorat, sindicats docents i sindicats d’estudiants veuen que aquesta resolució reduirà hores de classe, qualitat i quantitat en els continguts formatius més un clar augment de la burocràcia en les tasques del professorat. Tot plegat amb una possible pèrdua de llocs de treball entre doctes instructors. Per tots aquests motius el passat dimarts 28 de maig es va presentar a la mesa sectorial un manifest per tal de demanar l’aturada d’aquesta resolució que perjudica greument la qualitat i la quantitat dels continguts formatius a impartir en els cicles professionals.

De continuar l’aplicació d’aquesta resolució el nivell d’ensenyament i formació dels nostres futurs tècnics es veurà malauradament escapçada, un fet que atempta contra el valor professional i la competitivitat d’un país.

 

David Rabadà i Vives

Professor de Ciències Geològiques.

Departament d’Ensenyament - Generalitat de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat