Publicitat
Cartes al Director · 25 d'Agost de 2018. 19:03h.

La seguretat que proporcionen les estructures

Martín Martínez

Acabo de llegir l'article de Xavier Vidal-Folch, "Diàleg Estructurat". Els que estem farts de confusió, el títol ja ens agrada. "Diàleg Estructurat". A veure si queden enrere, d'una banda, les peticions no raonables, i les provocacions. I per l'altra, les posicions inamovibles i la judicialització.

Per a més de la meitat dels catalans, el diàleg estructurat, és a dir, la reunió de la qual parla el periodista esmentat, suposa esperança. Molts catalans esperem que s'abordin certs temes: TV3 i l'escola. Que hauria de ser de tots! Els símbols partidistes en els espais públics. Llaços grocs i estelades. I també, els traspassos, i els suposats incompliments, ....

Per a més de la meitat dels catalans aquesta reunió suposa, o volem que suposi, la tornada a la legalitat. Una volta que hauria d'afavorir la sortida al carrer dels presos. L'abandonament del carrer dels agitadors, i dels agitats o exaltats. La participació del govern català en les trobades multilaterals. I La recuperació de la confiança perduda.

Confiança. Una confiança que emergeixi del respecte mutu. Un respecte que hauria de partir de tres consideracions fonamentals: 1. Els projectes de les parts haurien encaixar dins el projecte global. 2. estat espanyol no pot ser un estat centralitzat com el francès, ja que per la seva història això resulta difícil. 3. A Catalunya hi ha una comunitat que se sent espanyola i que de cap manera pot ser ignorada.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat