Publicitat
Cartes al Director · 16 de Maig de 2017. 13:28h.

Les enquestes manipuladores

Martín Martínez Martínez

Les enquestes serveixen per conèixer l’opinió de la gent. En part si!. Però, s’ha de dir que moltes enquestes serveixen, per enfortir una opinió, o per crear-la. A les escoles també passa. Molts professors utilitzen els controls, per introduir informacions, o comentaris. A aquestes avaluacions les anomenem avaluacions formatives. A les enquestes, que tenen aquest doble objectiu, les podem anomenar enquestes manipuladores.

Avaluar i generar!. Molts govern comparteixen aquesta tendència. Normal!. Aquí a Catalunya, fa temps que el govern intenta consolidar una opinió. L’opinió dels processites. Em vénen a la ment dues enquestes. Dues enquestes especials: La Gigaenquesta. I la que es prepara sobre el compliment de la llei.

Sobre la primera es va escriure molt. Donava per fets els beneficis de la independència. Col·locava a l’enquestat sobre un pensament ja construït.

La segona, s’està preparant, i ha generat moltes reaccions. A ella i al govern li han dirigit molts comentaris: “Posar en qüestió, un principi tan fonamental, com el compliment de la llei, és irresponsabilitat”. “Aquest govern no governa. Juga a dividir!”. “Després de tot el que està passant, ens quedarà una Catalunya frustrada, i amb unes institucions debilitades”. “Catalunya necessita trobar el seu centre, per centrar-se”.

 

Martín Martínez

0 Comentaris

Publicitat