Publicitat
Cartes al Director · 22 d'Agost de 2016. 13:54h.

Milagro Sala: presa política detinguda il·legalment a l'Argentina

Janet

Coincidint amb la commemoració de la trobada número 2000 de les mares de la plaça de Mayo a la barcelonina plaça Sant Jaume, representants del Comitè por la Libertad de Milagro Sala han reivindicat la llibertat d'aquesta dona empresonada il·legalment a l'Argentina. 

Qui és Milagro Sala? 

És una activista política i social argentina i fundadora de l'organització Túpac Amaru. El nom de Túpac Amaru és un homenatge a un indígena que, durant el segle XVIII, lluità contra l'imperi espanyol i morí esquarterat en mans dels seus botxins conqueridors. Fou el primer a demanar la independència de l'Amèrica Llatina d'Espanya. Milagro Sala, és diputada provincial en la legislatura pel Frente Unidos y Organizados de Jujuy. Amb l'organització Túpac Amaru, ha portat a terme una política d'inclusió social molt forta i un seguit d'activitats per millorar la qualitat de vida de l'empobrida província de Jujuy (Argentina), entre les que hi figuren la construcció de més de 3000 habitatges. Segons ens ha explicat el portaveu del Comité por la Libertat de Milagro Sala de Barcelona, tant l'actual president argentí, Mauricio Macri, com el governador de la província de Jujuy, Gerardo Morales, són sospitosos de manipular el sistema judicial per poder engarjolar l'activista argentina. 

Una dona que planta cara a la injustícia

La raó de l'empresonament de Milagro Sala és la seva lluita activa per millorar les condicions socials de les persones més pobres de Jujuy; és una dona que no té gens de por de plantar cara al poder econòmic argentí. Segons el portaveu del Comitè por la Libertad de Milagro Sala de Barcelona, actualment, la política econòmica del nou govern de Mauricio Macri és una política neoliberal d'exclusió social i que intenta minvar tota lluita que es manifesti en contra seva.

El llenguatge de la por 

Amb mesures com la detenció de Milagro Sala, el govern argentí intenta esporuguir la resta de persones que estan lluitant pels drets socials de la població i que planten cara a aquest model econòmic d'exclusió. Malgrat que no ens arribin les informacions, en aquests moments a l'Argentina hi ha una lluita molt forta en contra d'aquest sistema d'exclusió social: es fan mobilitzacions dia rere dia, tant per part dels sindicats no afins al govern, com per organitzacions de barri. La gent surt al carrer cada dia per intentar frenar aquesta política que és una política de concentració de la riquesa en mans d'uns pocs i que provoca cada vegada més i més pobresa. 

Arrestada malgrat la seva condició de diputada 

L'encarcerament de Milagro Sala, que ja porta més de 200 dies privada de llibertat, és una detenció il·legal, ja que ella és parlamentària i té immunitat diplomàtica, cosa que deixa en evidència la irregularitat d'aquest empresonament. Segons el portaveu del Comité por la Libertat de Milagro Sala aquesta detenció és un muntatge polític que posa en evidència la pobra qualitat democràtica d'aquest règim que manipula la justícia i que col·loca jutges afins al govern executiu al capdavant de l'estament judicial. Milagro Sala ha estat detinguda perquè és dóna, nadiua i per defensar una ideologia política no afina al govern argentí actual.

Suport internacional 

Amnistia Internacional ha demanat l'alliberament immediat de Milagro Sala com a presonera política que és, ja que no es coneix cap motiu justificat perquè continuï arrestada. També des de Nacions Unides han demanat explicacions al govern argentí sobre la incoherència de la detenció de Milagro Sala. Arreu del món hi ha diversos col·lectiu que es manifesten regularment demanant l'alliberament de l'activista. 

1000 acomiadaments diaris a l'Argentina 

Durant els 6 mesos de mandat del president argentí, Mauricio Macri, s'han destruït 180.000 llocs de treball, el que suposa una mitjana d'uns mil acomiadaments per dia; s'han tancat moltíssimes empreses; la inflació s'ha disparat; hi ha fuga de divises; ha crescut el deute; no hi ha inversió estrangera... El país ha fet un retrocés important que l'apropa a l'època de Carlos Menem.

5 Comentaris

Publicitat
#5 Gunner3211, Sort, 26/10/2016 - 00:11

hasta donde yo se Tupac Amaru es una organización terrorista. Con muchas muertes y atentados a sus espaldas.

#4 Ramon de les olives, Barcelona, 05/10/2016 - 10:13

L'altra part de la història que Janet ha oblidat: http://www.taringa.net/posts/offtopic/19232895/Vivi-en-Jujuy-y-te-cuento-quien-es-Milagro-Sala.html

#3 Papitu, el de Sanes, 01/10/2016 - 11:39

Janet, explica la pel.lícula sencera si et plau: sobre aquesta sra i el seu moviment pesen molts càrrecs per activitats il.legals i violentes. Poden ser certs o no, però veig que els ignores completament, i això és fer trampa

#2 Juan Francisco, Huesca, 28/08/2016 - 18:13

Semejante panfletillo ultraizquierdoso solo merece una respuesta: bien por Macri.

#1 Teniente Dimitri, BCN, 24/08/2016 - 22:17

No te preocupes Janet, les devolvemos al Chicharelo, al Echenique y a la Monja y lo resuelven en un plis plas.