Publicitat
Cartes al Director · 14 de Setembre de 2018. 13:41h.

Mòbils a les Aules?

David Rabadà i Vives

El Sindicat Professors de Secundària (aspepc·sps) veu amb preocupació que el Departament d’Ensenyament defensi l’ús generalitzat del mòbil a l’escola.

El Conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha declarat que no utilitzar el mòbil a l’aula és donar l’esquena a la tecnologia, que és una creença que aquest aparell no sigui bo en educació, i que el mòbil ha de formar part de la innovació educativa de tots els centres per tal d'identificar quins obtenen major èxit.

Val a dir que l’educació no hauria de ser un experiment per a tot el territori, i que a part de mòbils a l’aula hi ha tauletes, ordinadors i pissarres digitals connectades a Internet que no donen l’esquena a la tecnologia vigent.

El Sindicat Professors de Secundària, i existint tanta tecnologia digital dins i al voltant de l’aula, vol afegir que hi ha molts treballs científics i mèdics que aconsellen reduir força l’ús del mòbil a classe. Les raons són les següents.

La primera l’addicció creixent al mòbil que fa que els nostres alumnes desatenguin la realitat.

La segona, l’augment de nens hiperestimulats que no perceben la realitat manual perdent la creativitat en tres dimensions.

I la tercera i última, els estudis recents del psiquiatra Manfred Spitzer qui ha trobat que l’ús generalitzat del mòbil dificulta clarament l’ensenyament dels alumnes, redueix la seva concentració i alenteix la seva maduresa.

Preguem que el Departament, i si vol continuar potenciant extensivament el mòbil com a eina educativa, tingui en bona consideració aquests arguments mèdics, científics i didàctics. Educar, eduquem tots, però ensenyar sols uns pocs.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Manuel Monterde, Santa Coloma de Gramenet, 15/09/2018 - 16:26

L’alumne/a responsable, com sempre, sabrà utilitzar el nòbil adequadament, per a cercar informació o el que calgui. Però l’alumnat que no té cap interès en l’estudi i amb el cap fora de l’aula l’únic que farà serà distreure’s i distreure els altres.
Senyor conseller, si us plau! Una mica de seny. Per cercar informació hi ha altre

#1 Manuel Monterde, Santa Coloma de Gramenet, 15/09/2018 - 14:00

L’alumne responsable, com sempre, sabrà utilitzar el nòbil adequadament, per acercar informació o el que calgui. Però l’alumnat que no té cap interès en l’estudi i amb el cap fora de l’aula l’únic que farà serà distreure’s i distreure els altres.
Senyor conseller, si us plau! Una mica de seny. Per cercar informació hi ha altres mi