Publicitat
Cartes al Director · 28 de Maig de 2020. 08:41h.

Monarquia o COVID

David Rabadà i Vive

La COVID és una guerra, on com sempre, els humils hi tindran més baixes que els adinerats. Les monarquies sempre han propiciat més morts que nous nats amb garanties.

Recordem les guerres del zar contra Japó o les borbòniques de Successió. Ara la nostra monarquia ha de fer un paper neutral per tal de defensar el poble però poc se la veu en els mitjans aportant la seva fortuna en aquest objectiu.

De fet sembla allunyada de la realitat nacional sense explicar la fortuna il·legal de Juan Carlos I. I queden enrere els pactes d’aquesta monarquia amb altres dictatorials com la marroquí o la dels àrabs, o justificant els pals de l’1 d’octubre per Catalunya.

O més encara sobre la venda d’armes des d’Espanya a països no democràtics. I molt més enrere, i on la nostra monarquia no va dir res, sobre la invasió d’Iraq sota les afirmacions d’Aznar d’armes de destrucció massives que resultaren falses. D’allò ara en patim les amenaces de terrorisme islàmic amb carrers tallats i vigilància perpètua a moltes ciutats.

Però el més flagrant és que no ha aportat contingents econòmics per tal de pal·liar la crisi econòmica dels seus súbdits. En fi que aquesta monarquia sembla oblidar la guillotina de la Revolució Francesa o el genocidi de la russa.

David Rabadà i Vives

Professor de Ciències Geològiques– INS Bruguers de Gavà.

Departament d’Ensenyament - Generalitat de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat