Publicitat
Cartes al Director · 18 de Setembre de 2017. 16:33h.

Motius per no votar l’1-O

Robertwalser74

L’únic participant una mica intel·ligent de l'inici de campanya pel Sí esdevingut en Tarragona és l'inefable Sr. Junqueras i Vies. Per què? Doncs molt senzill, perquè ha estat l'únic que ha intentat apel·lar al vot de "No". Amb això el que pretén és aconseguir una elevada participació en el referèndum il·legal. És que si acabés votant un 60% del cens (encara no sabem exactament de quin, però no crec que això els sobiranistes els importi massa) i s'aconseguís un resultat del 70% de vots a favor i d'un 30% de vots en contra el sobiranisme acabaria d'obtenir el suport definitiu per presentar els seus resultats a Europa. Poc importaria llavors que aquesta fos a priori realment reticent als seus plantejaments.

Per això no crec que sigui massa intel·ligent fer cap acte o manifestació a favor del no. I no ho és per dos motius principals. Primer, perquè per molt que es fes campanya pel no, mai s'aconseguiria mobilitzar a tanta gent (o el risc de no aconseguir-ho no crec que sigui intel·ligent assumir) com els que finalment es mobilitzaran pel sí. I segon, perquè de fer-se s'estaria legitimant la consulta en la mesura en què (encara que sigui per votar en contra) s'estaria participant en ella. També llavors seria raonable que la fiscalia adoptés mesures judicials contra aquests.

Que vagin a votar tranquils els partidaris del sí. Però que ho facin en les condicions més precàries possibles. És a dir, sense un cens d'origen contrastat i legal, sense taquígrafs i sense llum, si cal. Com qui, senzillament, comet un pecat. Que gaudeixin de la seva efímera victòria del 95% de vots a favor, però que sigui amb una participació que no arribi ni al 40% del cens "pirata" perquè es converteixin en la riota d'Europa.

A partir d'aquí, que la justícia espanyola segueixi el seu curs i els "empuri" fins a impedir que segueixin gaudint de les paelles a Empuriabrava a costa de l'erari públic com porten fent els darrers 40 anys. Ningú dirà ni piu.

Un últim avís a l'Estat: m'ha sorprès veure que d'un temps ençà les notícies sobre Catalunya a penes apareixien a la pàgina de successos dels principals rotatius del país. Per descomptat crec que hi ha hagut prou abandó de funcions (i la premsa així ho ha mostrat) per la seva banda, mentre la convivència a Catalunya es malmetia dia rere dia. El que ens trobem avui no és, en realitat, res que hagi de sorprendre a ningú. És tan fàcil donar competències com donar el carnet de conduir, però d'aquí a lliurar-li a la criatura les claus del cotxe hi ha un pas que, com a català d'antiga soca, em costa perdonar-los.

Aprenguin dels seus errors. No crec, a més, que n'hagin comès pocs. Algú de vostès ha sintonitzat mai TV3%? Han examinat, ni que sigui una sola vegada, els llibres de text que s'usen en les escoles de Catalunya? ¿S'han preguntat què passarà d'aquí a 10 anys quan tinguin dret a vot els ciutadans catalans que ara caminen abstrets en la seva tendra infància? El "molt andorrable" Sr. Pujol els ha donat una lliçó per no oblidar: "dóna'm els Mitjans i l'educació que de la resta ja m'encarrego jo..."

0 Comentaris

Publicitat