Publicitat
Cartes al Director · 28 de Setembre de 2016. 12:11h.

¡Pero si habla en catalán y todo!

Núria Henrich

Pot semblar inversemblant que a aquestes alçades de la vida et trobis amb personatges d’aquesta mena, però puc afirmar i afirmo que encara existeixen aquests espècimens.

Tot va succeir ara fa uns dies al fer la compra en un d’aquests grans supermercats en els que tots/es acabem fent  els caps de setmana per a omplir les neveres que hem deixat amb teranyines. El cas és que em disposava a pagar i em va atendre una caixera que era negra; un detall que no tindria més rellevància si no fos pel que va passar a continuació. No sé qui va començar la conversa, ella o jo, però parlàvem en català, com és el més normal. De sobte, un home, d’edat avançada que anava col·locant la seva compra just darrere meu, ens interromp dient-li: ¡Aibá pero si hablas en catalán y todo! La noia, entre avergonyida i sorpresa, li va dirigir un mig somriure incòmode. Jo, verdaderament, em vaig quedar absorta i muda amb aquest comentari, cosa que hores després em va fer ràbia de no haver-li contestat quelcom tipus: És que la noia, en les estones que no exerceix el canibalisme, pren classes de català, si li sembla...

Cada vegada que hi penso em remou la ira. No conec la vida d’aquesta noia, que deu tenir uns 25 anys aproximadament, però em puc imaginar que deu haver nascut a Catalunya i que parla el català com a llengua materna; o potser no, però el parla, com és normal. I em puc imaginar també, que aquest home, que deu prendre “carajllos” enlloc de cigalons i que deu fer el mateix temps que viu a Catalunya, que l’edat de la caixera, no deu haver pronunciat un mot en català en tota la seva vida.

23 Comentaris

Publicitat
#11 Bcn, bcn, 16/11/2016 - 19:59

Es el que té escriure desde un movil trencat...i on certes parts no funcionen be.

#10 caesar, Castellón, 10/11/2016 - 22:48

El señor que hablaba castellano dijo ¡Ahí va!. Caramba con los bilingües que dicen aibá

#9 Jordi Romaguera, L´Hospitalet de Llobregat, 08/11/2016 - 21:47

Doncs molt mal fet per part d´aquesta persona. Enlloc d´ajudar la caixera la deixa sola i incòmode. Encara hi ha gent que no està preparada. Miri per una altra ocasió, pot contestar el que faig jo i amb un to una mica elevat perquè ho senti els darrers de la cua de la caixa. ÉS CLAR, PERQUÈ ÉS M

#8 no me lo creo..., Barcelona, 20/10/2016 - 19:15

canta a trola nacionalista

Bon dia Ganxets

#7 Uno, Una, 15/10/2016 - 17:03

Este señor, guiado por sus prejuicios, ha interpretado que la chica, por ser negra, no sería catalana, cuando lo puede ser perfectamente y tener el catalán como lengua materna.

Pero usted, Núria, también ha hecho lo mismo, porque ¿quién le ha dicho que él no habla también catalán, o no lo es?