Publicitat
Cartes al Director · 17 de Juliol de 2018. 11:15h.

Propietaris desprotegits

Ana Maria Basagaña

Faig aquest escrit per expressar el meu cas i la meva percepció de desprotecció i d'abandonament com a propietària d’un pis de lloguer.

L’accés a l’habitatge és un dret d’accés difícil per moltes persones i afortunadament hi ha infraestructures públiques que vetllen per facilitar-ho i fan una gran i necessària feina pel benestar social.

Tinc un pis en propietat a Centelles que fa més de 10 anys llogo a través del servei de la borsa d'habitatge del consell comarcal d'Osona i la meva valoració general d’aquests anys ha estat positiva i per això he utilitzat aquest recurs públic de manera continuada, on hi ha hagut múltiples inquilins, i sempre m’havia sentit segura i recolzada, aquest era el principal motiu pel que llogava el meu pis via pública.

Amb l'avalloguer, el servei jurídic i la mediació del consell comarcal jo em creia protegida, ara ja no. Uns llogaters van marxar deixant deutes i com la legalitat només demana 1 més de fiança no va haver-hi prou per cobrir-los.

El cas és que els llogaters no han complert amb la seva responsabilitat. He fet una reclamació al Consell i m’han respost que els sap greu i no ho dubto, però jo m’he quedat sola amb el deute.

Actualment, de cara que lloga, la borsa del consell és una opció molt avantatjosa en comparació amb el lloguer privat. Però com a propietària, m’he trobat amb un buit quan el llogater ha marxat deixant deutes que superen la fiança.

Com a suggeriment a qui el vulgui rebre, si es vol promocionar l’accés a d'habitatge cal protegir més als propietaris i no tinguin por en ofertar els seus pisos per llogar.

Tots podríem sortir guanyant si estem a l'alçada, propietaris, llogaters i gestors públics.

Salutacions

Publicitat

0 Comentaris

Publicitat