Publicitat
Cartes al Director · 22 de Juliol de 2016. 08:34h.

Quan CDC va voler ser més ERC que ERC

David Pérez Fernández

Convergència, la tot poderosa Convergència, sembla ser, no ha sabut gestionar l'esdevenir dels nous temps.

Molt arrelada en uns valors dels que feia gala el seu pare fundador va enfonsant com un castell de cartes.

La missió d'Artur Mas, era conservar el rumb del partit i la cadira calenta, fins que un dels fills de la família Pujol, aconseguís la majoria d'edat (políticament parlant).

Tot això es va truncar amb el famós cas de la ITV, i va ser llavors quan Artur Mas va veure la seva oportunitat. Primer va pensar, que per obtenir un bon suport a la seva terra podia valer-se de la inestimable ajuda de diferents governs de Madrid, que han estat una veritable fàbrica d'independentistes. Però no comptava amb un alumne avantatjat en gestionar crisis, Oriol Junqueras. Oriol que va començar a refer ERC a poc a poc i sense pressa va ser recollint suports i mentre la crisi i les retallades anaven erosionant a CDC, ERC no deixava de sumar adeptes.

Com a bon observador que és, Artur Mas davant el creixement d'ERC, va començar una deriva cap a l'esquerra diada després diada, que ha culminat finalment amb una proclama en l'assemblea de la seva re-fundació definint-se com Independentistes i Republicans. L' auto-denominat
(de moment) "Partit demòcrata Català" no és tan sols, l'ombra del que va ser.

La corrupció (igual que en altres partits) està en el seu ADN i sense una neteja total és impossible desfer-se'n.

Però això suposaria reconèixer-la i admetre que les coses no s'han fet bé. Un cost massa elevat en un moment en què el vaixell està enmig del temporal, el timoner marejat, el capità preguntant-se si ho és, i la tripulació campi qui pugui.

En aquest cúmul de despropòsits, CDC s'adona que ja depèn massa de "independents" i no tant de la gent del seu propi partit per poder controlar la situació a causa d'aquest estrany còctel que és JxSÍ.

I mentrestant, es van agafant a algun salvavides que li llancen des de Madrid en forma d'enregistraments, (com menys poc ètiques) i poc més. També hem assistit a una pel·lícula de les "d'alcalde a president en un sol dia" condicionat tot això per un partit minoritari que s'ho està passant teta.

Així doncs, això promet. Del que va ser CDC al que encara no se sap bé que pot ser, hi ha un llarg recorregut, el problema és que mentre tant, tot un país es veu arrossegat a un desenllaç com menys incert.

2 Comentaris

Publicitat
#2 guillemg, bcn, 04/08/2016 - 08:14

Ara bé, si els votants convergents continuen recolzant als d'en Mas, que sàpiguen que votaran nudista, porreta, promisc, progay, pro impostos i subvencions i contra empresa i llibertat. És el que hi ha.

#1 guillemg, bcn, 04/08/2016 - 08:11

Aquí la responsabilitat recau en els votants de l'antiga CIU. Huaràn de decidir entre les seves pensions i el futur dels seus fills o la èpica independentista que ha aprofitat la crisi per crèixer però poc a poc va tornant al 20% de catalans de tota la vida.