Publicitat
Cartes al Director · 11 de Juliol de 2016. 10:46h.

Segueix la manipulació

Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria

Aquest col·lectiu ha pogut saber de l’existència d’un llibre de l’assignatura de llengua catalana, de segon d’ESO, per al curs vinent, editat per Baula i triat per alguns IES catalans, en què hi ha un exercici a realitzar per grups de 4 alumnes, en el qual dos dels alumnes  han d’adoptar el paper d’aficionats del Barça i han de convèncer els altres dos alumnes que se suposa de nacionalitat alemanya i aficionats del Bayern de Munich, a fi efecte que passin a ser simpatitzants del club blaugrana. En l’exercici cal detallar els arguments que es farien servir per a aconseguir el canvi de simpaties futbolístiques.

L’exercici va il·lustrat amb una fotografia parcial del Nou Camp (ja no tan nou), i un escut del F.C. Barcelona.

Quantes vegades cal dir prou per a acabar amb aquesta manipulació futbolística, del nostre jovent???

En un país normal en què les institucions no  actuessin com a hooligans de l’equip culer, el llibre en qüestió, seria retirat de les escoles i retornat a l’editorial amb la finalitat de reformular aquest exercici, amb diferents protagonistes.

Cansa molt haver de denunciar dia rere dia el pensament únic futbolístic regnant en aquesta nació catalana en què es troba normal que els alumnes d’ensenyament primari hagin de cantar i aprendre, dintre de l’horari lectiu, l’himne d’un club esportiu privat, però nosaltres intentarem no cansar-nos-en i denunciarem tota acció encaminada a convertir l’esmentat club esportiu privat, en matèria obligatòria de coneixement per al nostres joves en edat d’estudiar.

Un cop més, cridem ben alt i clar perquè s’escolti allà on sigui necessari que CATALUNYA ÉS MÉS QUE UN CLUB!!!  i que a Catalunya hi ha ciutadans que no s’identifiquen amb el Barça i que fins i tot n’hi ha que passen olímpicament del futbol.

Col·lectiu Blanc-i-Blau Roger de Llúria
8 de juliol del 2016

2 Comentaris

Publicitat
#2 RAul, Terrassa, 11/08/2016 - 17:46

Tengo 34 años y me ha venido a la memoria mi 3º de EGB: el profesor de música nos evaluaba cómo de bien sabíamos tocar el himno del baça con la flauta. Es muy triste que nos creamos los más demócratas, inclusivos, objetivos, bla bla bla...

#1 Alejandro, Barcelona, 17/07/2016 - 19:41

Gracias por decir las cosas altas y claras; gracias por ser la voz de quienes ni son del Barça ni de ningún otro club.