Cartes al Director · 2 de Juny de 2011. 19:54h.

Tot el dret a mantenir-la, tots els drets, inclòs el de l'autodeterminació

Diego Arcos

La situació que ha fet que els indignats es llencessin  al carrer es tan excepcional, que gent absolutament allunyada ideològicament, va sortir plegada.

Resposta excepcional a una situació ídem. Jo em pregunto, es normal que un moviment derroti tres vegades a l’estat en menys d’un mes? Doncs no.

La Llei electoral va ser violada i no van poder fer res, entre d’altres raons, perquè el Dret de manifestació és constitucional i la Llei electoral és subordinada, però també, perquè cap partit volia assumir el cost d’una batalla campal a hores d’unes eleccions. Així doncs, el Dret Constitucional ha estat imposat al carrer per la gent indignada. Primera derrota del sistema jurídic.

Segona: apallissament de persones que malgrat tot, van mantenir l’actitud de resistència pacifica, i així les autoritats van quedar en evidencia, que no volien netejar de brutícia, volien netejar de persones i com que no podien, van pegar a dret i a tort i van destruir tot el que tenien a l’abast de la ma. Puig a mes d’un pèssim repressor, no sap mentir i a mes a mes, en hores la Plaça recuperada i l’acampada, que estava molt afeblida, es va revifar amb el suport unànime de la gent. Puig ja tè un bon resultat, a la gent li es igual el que diguin els indignats, es solidaritzen per la magnifica campanya de promoció mediàtica pagada per el en Puig, el  Hooligan major del govern: violent, impune i destrossador.

I tercera: Que venen els hooligans culés. I els cules van venir, van celebrar i es van solidaritzar. I una altre vegada, els violents van ser els d’uniforme.

Mes reforçada que mai, l’acampada, que no serveix gaire per posar-se d’acord en els debats politics, però, a la hora d’organitzar un servei d’ordre estan donant càtedra.

CATALANISTES  I ANTICATALANISTES INDIGNATS TOTS.

Reunir-se per una reacció sentimental, com ho es la indignació es una cosa, acordar un mínim de programa de reivindicacions és una altra cosa.

L’Acampada es una mostra parcial de la societat catalana, sense dubtes. I això inclou a gent indignada que no és catalanista i fins i tot alguns ultradretans que ja els va be la spanish revolution.  Mentre que sigui spanish, da igual el que sigui, és spanish.

Van mantenir força temps una aliança entre anarquistes anti estat ( res de nou en els àcrates) i dretans anti Generalitat i anti Zapatero.

En español para que se entienda, deien cada vegada que algú parlava en català. Jo vaig dir, en català si us plau i un dels mes destacats va començar a cridar-me: vienes a dividir!!!! Fins que l’assemblea va resoldre que la llengua que utilitza cadascú es part de la llibertat i que si algú no enten, que demani ajuda al traductor mes proper. Votació per risotades generals. I la maniobra ja es historia.

I EL DRET A DECIDIR.

Jo formo part de la Sub Comissió de Drets Politics, que va obtenir el vist i plau de l’assemblea general per reunir-se i resoldre un text per proposar a l’assemblea... però, no us penseu que això de la burocràcia es tan sols dels denostats partits, a l’acampada, quan els convé a alguns de burocràcia hi ha per donar i vendre.

Una vegada aprovat el text en una assemblea de 200 persones, que abans va tenir que ser aprovada per la comissió de dinamització i assignat el lloc per la comissió de coordinació, vam poder votar el text. Al·leluia.

Però... ara s’ha de presentar a la comissió de continguts, per que designi un lloc a l’ordre del dia de l’assemblea del dia següent.

I la comissió de continguts, en realitat esta ocupada en debatre 4 o 5 hores si les reivindicacions han de ser positives o negatives. Per tant, ens empassem 4 o 5 hores de pacient observació de debats sobre el sexe del cogombre, amb o sense viris e.coli, i res de res, tota la setmana esperant que ens posin el segell d’aprovat per un odre del dia d’unes assemblees en els quals el que menys hi ha és ordre.

Ara sembla que el dissabte, si no plou i si la comissió de continguts ens dona el vist i plau a la instància de l’acampada, podrem saber si l’assemblea general votarà la inclusió del Dret a l’Autodeterminació dels pobles forma part del document de mínims de l’acampada. Puffffffffffff

Es una reacció anti catalana tot això? Doncs no, encara que hi ha personatges que donarien el que fos per impedir-ho. És que això de la democràcia es mes complicat del que sembla. Una organització complexa i en moments d’excel·lència, però que permet que qui estigui en el lloc adequat, faci i desfaci al seu gust.

Els acampats tenim tot el dret a romandre en la part de la Plaça de Catalunya, que ocupem, per la senzilla raó de que els que han causat la crisi ha ocupat la societat amb els seus interessos.

El dissabte es votarà la resolució del Dret a l’Autodeterminació?  Pot ser. I si no es vota o si es vota en contra? Seguirem insistint en les acampades de barris, viles i ciutats.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 joan, barcelona, 21/06/2011 - 15:42

anticatalanistas indignaos??? ser anticatalanista es ser un feixista o un progre camuflat això no es pot permetre més el 9 de Juliol tots el carrer a recuperar la dignitat !!!!
ENS VOLEN ANIQUILAR COM A POBLE STOP APARTHEID

#2 josep, bcn, 03/06/2011 - 08:50

encara q hi ha gent anticatalanista molt ben colocada alla... comença a roçar el absurd tot plegat. Jo anire dissabte, pero si es vota q no, o no es vota... considerare el moviment com ostil a la meva nacio. Ni tant sols es demana la independencia, simplement una cosa tant basica com el dret a decid

#1 Jacques, Fontpedrosa, 02/06/2011 - 23:08

Moltes gràcies, Diego!

#1.1 XEVI, Vic, 21/06/2011 - 15:44

Van de progres i són uns fatxes perquè el diumenge em van pendre l´estelada a crits de fuera fuera

VISCA CATALUNYA MORT ELS ESPANYOLS