Publicitat
Cartes al Director · 11 de Desembre de 2019. 12:40h.

Turistes abans que ciutadans

Ariadna Palmer Díaz

Barcelona ha estat sempre una ciutat admirada pel seus ciutadans. Una ciutat plena de vida amb molts elements arquitectònics per visitar. On abans les famílies feien una volta amb els nens els caps de setmana. No obstant durant els darrers anys hi ha hagut un increment del malestar conciutadà sobre aquests espais a causa de la crescuda del turisme. És més, quan algú reclama la informació del museu en català els treballadors es queden sorpresos davant de tan estrany fet. 

Si el turisme creix, menys persones locals visiten aquests espais. Un fet condicionant a destacar es sobretot cobrar entrada per accedir a espais tan simbòlics com la Catedral de Barcelona o Santa Maria del Pi. Sí que es cert que molts dels museus tenen un preu reduït per poder-hi accedir però no crec que s’ajusti realment a les necessitats del ciutadà barceloní, ja que la gran majoria no tenen d’aquesta reducció.

S’hauria de facilitar l’accés dels barcelonins a tota l’oferta museística que té la ciutat així com als equipaments turístics. Creant una tarifes reduïdes o fins i tot la gratuïtat per poder-hi accedir. També s’hauria de dur a terme una campanya de sensibilització cap als turistes de que la ciutat que visiten no es un parc temàtic i que tinguin present que els veïns també hi són.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Capit@n España, Purgandus populus!!, 11/12/2019 - 17:15

https://www.barcelona.cat/gaudirmes/ca