Publicitat
Cartes al Director · 9 de Juliol de 2020. 18:14h.

Un país segrestat per l'hostaleria

Albert Sáez

Bona tarda. M'agradaria donar la meva opinió sobre l' última jugada del govern i del lobby hosteler a Catalunya. Doncs avui ha sortit al DOGC la resolució que obliga a fer ús de mascareta en espais oberts tot i que es respecti la distància de seguretat a causa a la detecció de diversos brots, bla bla bla, el que tots sabem ja. Bé doncs si llegim les excepcions ens trobem.

Llavors, el que ens diu aquesta llei bàsicament és que com aquest país està segrestat per l'hostaleria ens obliguen a portar mascareta per passejar a el gos, anar a la muntanya o treure les escombreries .

No obstant això, per anar a fer una cervesa amb els amiguets, i per ser incompatible amb la naturalesa de l'activitat no estàs obligat a fer servir la mascareta. Això no fa més que em bulli la sang, ja se'ls va donar als propietaris de locals amb terrassa més espai per posar taules.

Se'ls ha ajudat en tot, com en canviar l'aforament màxim de 1/3 de la capacitat a 1/2 durant la desescalada, però com no, ells no poden ser la font dels contagis i cal mantenir els seus privilegis. Són tanmateix la gent pel carrer sense mascareta la que escampa el virus als catalans. En fi, aquest país té un llast molt important amb aquest gremi molt difícil de salvar.

D'altra banda, com pretenen confiar en el sentit comú de la població (en això incloc a les mesures que prenguin els negocis), si les pròpies lleis no tenen sentit i són un miserable desviament d'atenció perquè sembli que el govern fa alguna cosa?

No s'han plantejat atacar el problema rebaixant l'aforament màxim de locals d'hostaleria? On es concentra gent en un lloc tancat, sense mascareta i sense respectar la distància de seguretat "per ser incompatible amb la naturalesa de l'activitat".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat