Publicitat
Cartes al Director · 5 de Setembre de 2019. 14:41h.

Via crucis burocràtic

Gabriella Szabo

Com a ciutadana d'un país de la UE en procés per obtenir el certificat de residència a Espanya tinc certes preguntes que poden ser rellevants per a d'altres persones:

Com és possible que sigui tan complicat aconseguir per internet la cita prèvia presencial a Barcelona ciutat per obtenir aquest certificat? En el meu cas vaig necessitar 8 setmanes.

Com és possible que si pagues 90-100 euros a una empresa, s'aconsegueixi aquesta cita prèvia immediatament?

¿Perquè tota la informació necessària a la pàgina oficial del Govern espanyol està sol en espanyol? Fins i tot amb l'ajuda del meu xicot espanyol no vam aconseguir trobar a la pàgina web certa informació com quants diners al banc o quin tipus d'assegurança privada és necessari en cas de no tenir contracte de treball.

Com és possible que ningú parli anglès a l'oficina d'estrangeria de Barcelona on es tramita la residència? I tinc més preguntes però no caben en aquesta carta.

Tot aquest procés és tan complicat que s'ajusta als tòpics, en molts altres casos no certs, que es diuen d'Espanya a l'estranger: Gran ineficiència del sistema burocràtic que promou la corrupció. És urgent millorar aquest procés per mostrar que aquest és un país modern i obert al món, o com a mínim a la UE.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat