Publicitat
Cartes al Director · 19 de Març de 2018. 11:47h.

Weber. Les minories nacionals sense Estat

Martín Martínez Martínez

Tenir un estat hauria de ser com tenir un refugi i una fortalesa. Un refugi que t’asseguri la cobertura de les necessitats més bàsiques. I una fortalesa que et permeti defensar-te dels de fora. Tenir un estat per tant, té costos de construcció i costos de manteniment. Si ens poguessin estalviar aquestes despeses, podríem tenir un nivell de vida més alt.

Aquesta reflexió, que no és del tot meva, l’exposo després de llegir l’article del periodista Xavier Rius, en el qual esmenta les minories sense estat, que com que no han de preocupar-se, “ni pel sostre del refugi, ni pels murs de la fortalesa”, poden dedicar-se a produir, i per tant, són més productives.

Aquest periodista també va dir aproximadament el següent: “Els avis dels independentistes van ser molt productius i van acumular riqueses, sense tenir un estat propi. Els nets intentant tenir-lo, estan dilapidant l’herència.”

Dit això, i després de considerar que tenir un estat dignifica, però, dignifica també compartir-lo, afegeixo el que li va dir un empresari alemany, al president del parlament «Heu perjudicat el país. Jo voto perquè tots vostès vagin la presó».

Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Eli, Barna, 19/03/2018 - 16:58

Lo que dice el aleman me gusta.