Diari de campanya · 16 de Desembre de 2017. 21:23h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Democràcia?

 

Però que no anava de democràcia? Perquè a mesura que s’acosta el 21-D sembla que hi ha més nervis en el sector sobiranista. Fins fa ben poc han insistit que el Govern espanyol havia de respectar el resultat de les eleccions. Ho feien extensiu als partits de l’altra banda: Ciutadans, PSC i PPC. Fins tot els han tractat de "neofranquistes" o advertien del risc de "tupinada".

Ara resulta que és al revés: l’Assemblea ja ha afirmat que "atès que el president i el Govern legítim de Catalunya no ha acabat la seva legislatura ni ha dimitit voluntàriament, després del 21-D, l'ANC reconeixerà únicament el president legítim sorgit de les urnes del 27-S de 2015 i el Govern que aquest designi". L’ANC, de retruc, fa una punyalada per l’esquena a Esquerra.

Mentre que l’exdiputada de la CUP, Mireia Vehí, ja va advertir divendres en declaracions a La Sexta que que la seva formació no permetrà que la legislatura transcorri normalment en cas que els independentistes no aconsegueixin majoria.

"Ja avanço -va dir-, que en el paradigma est de que les eleccions són il·legítimes, en cas que es plantegi una majoria constitucionalista, la nostra actitud serà, com es diu, de hackeig, de no deixar que el Parlament tingui una activitat normal". "Com es fa això en mesures concretes? Doncs no li puc avançar, hi ha moltíssimes fórmules", va afegir.

"Per a nosaltres en aquestes eleccions només hi ha dues opcions: fer la república material que no s'ha pogut concretar per l'actitud repressiva de l'Estat espanyol, o bé a hackejar la institució parlamentària i no fer l'activitat normal. Hi ha molt marge per concretar aquestes accions", ha afegit. No semblen pas actituds molt democràtiques.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pepe, Alacant, 17/12/2017 - 10:57

El nacionalismo (ninguno) es democrático porque se cree el único dueño, e intérprete legítimo, de la identidad y los valores de una sociedad, por su misma naturaleza es inevitablemente intransigente y totalitario.

#1 Jose Antonio, Sant Cugat, 16/12/2017 - 22:37

Veieu com son uns dictadors? Si guayen els meus son legitimes i cap endavant; si guanyen els consitucionalusted no ho aceptem i a més a més fem barricades i aldaruls. Aixi anem. Quina tropa!!!