Diari de campanya · 22 de Novembre de 2017. 14:00h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Els "morts" de Marta Rovira

Marta Rovira

 A la Marta Rovira la va trair l'altre dia el subconscient. Quan va dir que l'Estat volia morts. Jo crec que els que volien morts eren ells. Era l'única manera de salvar el procés. Poder anar a Brussel·les i dir: mireu que dolents que són aquests espanyols.

Però em temo que, fins i tot en aquest cas, no hagués passat res. Els anglesos van tenir trenta soldats a Irlanda del Nord i ningú va moure un dit. És que ni la República d'Irlanda. Sense oblidar que han suspès l'autonomia de l'Ulster cinc vegades. Cinc. Els catalans portem un. Espero que no es torni a repetir.

Tanmateix, van estar encoratjant la gent fins al final. Amb el votarem, votarem o el votarem per ser lliures. TV3 no es perdia un acte. La manifestació davant d'Economia i Finances. O la dels estudiants. O la Marató per la Democràcia del diumenge anterior al referèndum.

Per descomptat, també els cops de porra d'aquell dia. L'aturada de país. La vaga general del dia vuit. Els talls de l'AVE. A qualsevol li posaven un micròfon en directe a veure qui la deia més grossa.

Una volia la independència perquè el seu avi, que va sobreviure a la batalla de l'Ebre, l'hi havia fet jurar en el llit de mort. Un altre perquè els seus fills, a la pèrfida Espanya actual, estan condemnats a la misèria. La de més enllà per fer fora les forces d'ocupació.

Si no hi va haver morts va ser un miracle. L'única opció del procés era el xoc de trens. Tot i que, a la vista de com el país ha assumit el 155 -no ha dimitit cap alt càrrec-, Catalunya no era un AVE, ni tan sols un tren de Rodalies. Un simple tramvia. I encara gràcies.

Però no sé per què tants escarafalls amb les declaracions de Marta Rovira. La prova que són falses és que no es van aturar. Al contrari van proclamar la República catalana dels vuit segons. Després van obrir un període de negociació -amb el Col·legi d'Advocats de Barcelona: no es va apuntar ningú més- a veure si sonava la flauta i s'evitaven eventuals responsabilitats judicials.

El que no sé és perquè declares la independència i després van tots els consellers -excepte els fugats a Brussel·les- com xaiets a declarar a l'Audiència Nacional. Per això haver convocat eleccions anticipades i t'estalvies la trencadissa institucional, polític, social, econòmic -vegeu la EMA- i social a què ens han portat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Lo tortosí, Tortosa, 23/11/2017 - 09:10

Enèsima aixecada de camisa i suma i sigue. Tot és possible i previsible mentre hi hagin, com deia lo gran Brassens, tants "imbéciles heureux" per metre quadrat. Quin desastre de país!.

#6 lepero, barcelona, 22/11/2017 - 22:31

Declararon la independencia para salir en los diarios y la televisión. Si no, no se explica.

#5 Pepe, Alacant, 22/11/2017 - 19:39

La señora Rovira todavía no ha dicho quien (con nombre y apellidos), le dijo lo que afirma, ¿quién Sra. Rovira?, Urkulluz, Ribó, y el cardenal Amella afirman que ellos no, o lo dice o quedará como una embustera.

#4 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 22/11/2017 - 18:28

Las únicas muertas de Marta Rovira son sus neuronas: está claro que no hacen sinapsis correctamente. No dice algo con sentido común ni de casualidad. Ya en serio, la supina ignorancia de esta señora la ciega; y conviene recordar que la ignorancia lleva al miedo, y éste al odio.

#3 Questió de nivell, Freedonía d'Amunt, 22/11/2017 - 16:25

Cinq anys embolicant la troca, per concloure amb una declaració d'independència fugaç i la nova república que encara ningú sap on és. (de les despeses millor deixem-ho còrrer). Demostració inquestionable del baixíssim nivell dels independentistes actuals. Una merda

#3.1 La Llesna del Trabucador, La Muntanyeta del Segon Alcalde, 22/11/2017 - 18:50

Que no sabeu on és la república? Cap problema.
Només cal que mireu si hi ha cap pack de Font Vella prop.

(I si no, pregunteu-l'hi a Patacó.)