Editorial · 27 d'Abril de 2009. 15:42h.

La coherència de Carretero

Joan Carretero, el líder de Reagrupament, ha decidit abandonar Esquerra Republicana després que el partit li hagi obert un expedient sancionador. Aquesta situació es produeix després que Carretero va anunciar, en un article publicat al diari Avui, la seva intenció d'impulsar la creació d'una plataforma política per propiciar una declaració unilateral d'independència de Catalunya.

Evidentment, la direcció d'ERC no relaciona els propòsits de Carretero amb l'expedient sancionador, sinó que assegura que "ha perjudicat greument la imatge del partit" i "ha generat confusió i alarma entre el conjunt de la militància i l'electorat".

Però la resposta de la direcció d'Esquerra Republicana a l'actuació de Joan Carretero sembla indicar que és difícil realitzar dins del partit una política activa a favor d'una declaració unilateral d'independència de Catalunya. Aquest és el fet objectiu, al marge de les justificacions orgàniques de l'expedient.

En aquestes circumstàncies, la decisió del líder de Reagrupament de donar-se de baixa com a militant d'ERC és perfectament coherent amb la seva actuació i la seva trajectòria. Si els seus plantejaments no hi caben dins dels esquemes del partit, la coherència exigeix abandonar el partit.

En aquest sentit, Carretero ha donat una lliçó d'ètica política, al marge de l'opinió que es tingui sobre el motiu fonamental d'aquest conflicte: la seva intenció de propiciar una declaració unilateral d'independència de Catalunya.

En aquest temps, no és freqüent que un polític actuï de manera conseqüent amb el que pensa i amb el que diu. Joan Carretero ho ha fet, i només per això ja mereix un elogi. Perquè ha actuat de forma coherent amb el que ha dit.

En aquests moments, és necessari recordar que a l'article de Carretero que ha originat l'expedient no es parlava d'actuar fora o en contra del partit. Per tant, sembla com si Carretero hagués estat empès a abandonar ERC. I en qualsevol cas, si no és així, la direcció del partit demostra molt poca cintura política.

De totes maneres, el líder de Reagrupament hauria d'haver anat a explicar la seva posició a la direcció del partit quan aquesta li va convocar per a que ho fes. Aquesta actitud va ser un error en una actitud que, al marge d'aquest fet, ha estat presidida per la coherència.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 manel ferran, BCN, 28/04/2009 - 07:55

ERc(atalanicida) = Partit dels Traïdors.

#7 Meliq Salau, Reus, 27/04/2009 - 21:59

No comparèixer a l\'escenificació que els actuals líders d\'ERC li havien parat ha estat molt encertat.
Ja ha quedat molt clar que tot el que havia de dir era a l\'article.
Si en Ridao no ho entenia podia haver demanat a algú que li ho expliqués

#6 JPC, Barcelona, 27/04/2009 - 21:12

Joan Carretero pot ser i serà el líder que els independentistes catalans i democràtics busquem des que ERC va trair els postulats veritables del partit d\'en Macià i d\'en Companys.

#5 J. Moreno, Viladecans, 27/04/2009 - 20:37

Hay que crear un Frente independendista cuyo único objetivo sea la INDEPENDENCIA.
Dentro cabrían ideologías dispares pero con un único objetivo.

#4 Gos Gànguil, Barcelona, 27/04/2009 - 17:35

A les ordres Dr.Carretero!! Despullem-nos de disfresses ideològiques i unim-nos tots en un Front Patriòtic!!
Salut i Pàtria!