Publicitat
La Punteta · 15 de Juny de 2017. 07:45h.

MARIA SENSERRICH

Diputada al Parlament del Partit Demòcrata

1 d'octubre del 2017

Quan parlem de democràcia, quan parlem de poder votar, sempre em ve al cap quan l’any 2011 al Parlament vam fer un homenatge al 80 aniversari del sufragi femení a l’Estat. Un homenatge que recordàvem homes i dones que van creure amb que era possible canviar allò que molts negaven, segons alguns perquè no volien i no podien, però després d’anys de lluita ho van aconseguir.

De fet el dia 1 d’octubre del 2017 celebrarem dos fets molts importants, el primer seran els 86 anys del reconeixement del dret a vot de les dones durant la segona República, i el segon serà el Referèndum que portarà als catalans i catalanes a decidir el futur polític de Catalunya.

Gràcies a aquelles persones que ho van fer possible fa 86 anys, el proper dia 1 d’octubre homes i dones votarem per igual, perquè la democràcia és exercir amb llibertat la nostra responsabilitat com a ciutadans en la pressa de decisions de la nostra societat.

És per això que m’agradaria aprofitar a fer una crida a totes aquelles persones que creuen amb la democràcia, independentment siguin o no independentistes, persones que creguin amb la capacitat dels pobles de poder prendre decisions amb llibertat, a participar i visualitzar que votar és i hauria de ser un fet normal.

Us esperem tots el dia 1 d’octubre!

13 Comentaris

Publicitat
#11 pepe.----, andorra, 22/06/2017 - 12:11

y esos patronos q no querian la jornada semanal de 40 horas o conceder el domingo como festivo, son los abueletes de los q ahora van de separatas, ¿Quien apoyo a Primo de Rivera y pidio q fuese a BCN un tal martinez anido para controlar a los anarquistas? pues los patronos y politicos de la burguesia catalana. Q memoria mas selectiva.

#10 pepe.----, andorra, 22/06/2017 - 12:09

y la susodicha del articulo sabe bajo q gobierno se aprobo el sufragio universal? no se quiere recordar pq no fueron ellos, q sino estarian dando la chapa todo el dia, Es como lo de las 40 horas q consiguieron los de la CNT FAI con la huelga de la canadiense o el festivo en los domingos, q los patronos catalanes no querian otorgar.

#9 Lauridsen, Barcelona, 16/06/2017 - 11:41

Claro bonita, porque tú lo digas. No tendremos nada más que hacer .....

#8 Marta, Girona, 16/06/2017 - 10:52

I, per cert, la gran defensora del sufragi femení a l´Espanya republicana va ser Clara Campoamor, diputada pel Partit Radical, el president del qual fou Alejandro Lerroux, polític d´infausta memòria per tota aquesta ronya etnicista. Això no ho recordes, oi reina?

#7 Marta, Girona, 16/06/2017 - 10:48

En canvi, precisament perquè sóc demòcrata, jo us dic: l´1 d´octubre que ningú hi vagi.
(De fet, aquesta cosa no es farà)