Publicitat
La Punteta · 28 de Novembre de 2012. 20:05h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

A favor d'ERC

Ja em perdonaran l'autocita però aquest dimecres, a primera hora del matí, he fet aquesta piulada: "Si jo fos @junqueras tampoc no entraria al govern, @ciu s'ha passat tota la campanya demanant una 'majoria excepcional'". Per una vegada he encertat.

CiU, en efecte, s'ha passat tota la campanya -de fet des de la precampanya- dient que volien un "govern fort", un "lideratge sòlid" i sobretot una "majoria excepcional"; que és un eufemisme per referir-se a la majoria absoluta.

Només en passar de 62 a 50 diputats han canviat el xip i no han parat de fer crides a la "coresponsabilitat" dels partits de l'oposició, però sobretot d'Esquerra perquè, com a segona força política, els seus vots són necessaris per governar.

Fins i tot el twitter s'ha inundat de convergents que apel·len a l'esmentada coresponsabilitat d'ERC i s'hi han abocat també, per descomptat, els articulistes i sectors mediàtics més propers a CiU. Però ara? Què hagués passat si haguessin tret la majoria absoluta com desitjaven?

En el moment en què estem -políticament, però sobretot econòmica- aquest país necessita en efecte un govern fort, però em sembla ben legítim que Esquerra no vulgui ara participar-hi o hi participi des de fora.

En primer lloc perquè el primer que haurà de fer el nou Executiu serà fer retallades per un import de 4.000 milions i ningú no vol participar en un govern per fer retallades.

En segon lloc perquè Junqueras no vol tornar a cometre l'error d'entrar al Govern, com va passar amb el tripartit, ara que ha aconseguit ressuscitar Esquerra: de 10 a 21 diputats. Gairebé la darrera marca de Carod.

En tercer lloc perquè, malauradament, no estan superades les reticències històriques entre CiU i ERC que es remunten a 1980 i tenen el seu exponent més clar en el tripartit.

En quart lloc perquè tampoc no veig un govern en què participin partits amb personalitats tan oposades com Duran o Tardà, que han començat a tirar-se els plats pel cap. Seria com lligar gossos amb llonganisses.

I, en cinquè lloc, perquè amb una ERC tan renovada, no veig entre els nou diputats dirigents amb prou experiència de govern, llevat de l'exconsellera Anna Simó; l'exdelegat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó; o l'exsecretari d'Immigració, Oriol Amorós.

 

 

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticies

Facebook: http://www.facebook.com/xriusenoticies

Obres completes: http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#12 AUDI, lLEIDA, 02/12/2012 - 17:35

Falta el sisè lloc: Quina és la solució al problema? És fàcil criticar i no donar solucions. Si volem seguir cap el referendum cal unió dels que hi estan d'acrod. O no?

#11 Maurici, Riudellots, 02/12/2012 - 09:47

Contest historic, president i partit de CIU demanant l'autodeterminacio, no en vingueu ara en batalletes passades i anem per feina sense egoismes
Perdoneu pero algu ho tenia que dir!

#10 Sisquet, Sant Privat de Bas, 30/11/2012 - 10:01

Per apropar el ponts de diàleg, avui a LV tant en Marc Alvaro com la Rahola parlaven d'animals i deixaven la política...molt sintimàtic de Cna Godó, caldrà estar atents!

#9 Jordi, Amposta, 29/11/2012 - 23:31

Rius, qui t'ha vist i qui et veu, tu escrivint titulars com aquest a favor d'ERC!!

#8 Marc, BCN, 29/11/2012 - 16:04

'Lligar gossos amb llonganisses' es ser molt ric. No crec que la frase correspongui al text. esta fora de lloc.