Publicitat
La Punteta · 4 de Desembre de 2018. 07:46h.

DANIEL BOIRA

A propòsit de Vox i altres reflexions

La irrupció de Vox al Parlament d’Andalusia ha suposat un terratrèmol polític. No només a Andalusia sinó a la resta d’Espanya. Avui tots els titulars i els programes informatius de ràdio i televisió es feien ressó de la notícia i donaven veu als tot poderosos i savis tertulians.

Des d’una coneguda emissora catalana trucaven al director d’un diari andalús. Aquest ens alertava, entre d’altres coses, que si al populisme li afegim el patrioterisme tenim una barreja explossiva. No sé què passava pel cap del conductor del programa i els seus habituals convidats … Jo veia en aquest comentari un bon retrat del que ens ha passat a Catalunya els darrers anys. Evidentment, cap dels tertulians que escoltaven han fet al·lusió al fenòmen català que quedava -segons el meu parer- tan ben retratat de manera involuntària pel convidat.

Hores abans, la Presidenta de la Junta en funcions feia una crida -desesperada- a la responsabilitat de tots els partits per deixar de banda i aïllat el partit d’extrema dreta i anticonstitucional Vox. No han trigat gaire temps -des de Ciudadanos- de que la presidenta pugui posar en pràctica aquesta responsabilitat en demanar-li que doni suport a un govern PP-Ciudadanos, si vol deixar fora Vox. Ara torna a tenir la pilota a la seva banda amb l’oportunitat de ser coherent amb la petició que feia ahir. Mala peça al teler amb la Sra. Díaz.

En aquests moments, des de partits com el PSOE o Podemos el missatge és clar: ¿tindran el PP i Ciudadanos el coratge de pactar o d’acceptar els vots de Vox, un partit anticonstitucional, per tal d’aconseguir el govern a Andalusia? Aquest missatge no tindria res de particular si mesos abans el PSOE no hagués aconseguit el Govern central mitjançant una moció de censura gràcies als vots de partits poc sospitosos de constitucionalistes com ara ERC o el PDCAT. La coherència és desitjable per tothom.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Kropotkin, Vic, 04/12/2018 - 20:13

De momento, Vox no es anticonstitucional. Si que lo son ERC, PDeCAT, Bildu, Podemos, etc.
Los amigos de Puigdemont en Bélgica, Vlaams Belang, tuvieron que cambiarse el nombre y refundarse porque fueron condenados por un tribunal belga por racismo.
Politicamente están mucho mas a la derecha que Vox. ¿Se había usted enterado de esto?

#4.1 pepe, andorra, 05/12/2018 - 12:48

no se ha enterado pq esta censurado, igual q el hecho de q en Suecia el 60% de las violaciones y agresiones sexuales las hacen personas de origen africano o de oriente medio; es como los hombres q mueren a causa de sus mujeres, por la razon q sea, es algo escondido y censurado, pero tambien han vuelto las consignas y los periodistas no dicen nada.

#3 pepe, andorra, 04/12/2018 - 12:15

anticonstitucional es q el español este prohibido en la enseñanza o q se discrimine al hombre en razon de su sexo, como asi establece la totalitaria y anticonstitucional ley de violencia de sexo, cuando veo a los lacayos del señor feudal y del cacique, berrear contra VOX como lo haceis, sonrio y digo, a por ellos con mi voto.

#2 pepe, andorra, 04/12/2018 - 12:13

los unicos ultras y anticonstitucionales sois todos los politicos q hemos tenido q aguantar desde el golpe de estado de marzo de 2004. Parece q los lacayos del regimen, no habeis aprendido nada de pq Trump gano las elecciones. Q solo aceptais la democracia cuando salen los vuestros del PRI y eso, se ha terminado.

#1 botifler1914, Sinitaca, 04/12/2018 - 11:14

¿Anticonstitucional?
Querer cambiar la constitución para arreglarla desde dentro de la ley no veo que sea nada malo.