La Punteta · 26 de Gener de 2018. 22:50h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Això no va enlloc

Puigdemont rebent el 2016 una notificació del TC. Encara reia


Ha arribat un moment que és irellevant si Puigdemont torna a ser president o no. Difícilment sortirem de l’atzucac. Catalunya s’ha instal·lat en la inestabilitat política. I a Europa ens veuen com un focus de problemes.

El dictamen del Consell d’Estat és només el darrer episodi. Sens dubte una bufetada per a la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. I això que és advocadessa de l’Estat. Certament, no es pot invalidar un acte abans que s’hagi comès.

Però que no deien que aquest organisme, presidit per l'exministre Romay Beccaría, era un òrgan al servei del PP? De què es queixen? Aquí també ens passem els informes del Consell de Garanties Estatuàries o dels lletrats del Parlament pel folre. I ningú posa el crit al cel. Som els bons  de la pel·lícula.

Puigdemont s’ha afanyat a parlar de "frau de llei". Fa gràcia que ho digui algú que tècnicament és un fugat de la justícia. O com quan, en l’entrevista amb Mònica Terribas, apel·lava a la Constitució. Una persona que ha desobeït cinc cops el TC. Cada vegada que rebia una notificació es feia una foto rient i la penjava a twitter.

Sí, ho sé: l'han votat 948.000 catalans. No saben com ho celebro. Ara que arreglin els de JxCat el mal causat. Poc o molt, van llançar per la borda quaranta anys d’autogovern. Són ells els que ens dut fins el penya-segat. 

En el fons tenia raó Ada Colau -senyora a la que jo no votaria mai- quan va dir que se’ls hi hauria de demanar explicacions als consellers destituïts encara que estiguessin a la presó. Les conseqüències judicials no eximeixen de la responsabilitat política. Perquè sabien que era un salt al buit.

És curiós com el sobiranisme, després d’un parell de dies d'autocrítica, es va afanyar a reconstruir el relat. Amb el suport de TV3 i Catalunya Ràdio, tot sigui dit. Nosaltres no tenim la culpa de res,. I això que vam passar de la República catalana a la Catalunya preautonòmica.

Amb Govern o sense això es ingovernable. Els mateixos que han acatat per sortir de la presó ara tornen a començar. A més, governar amb qui? Amb la CUP? Vostès han vist les seves exigències? “Suspensió del pagament del deute públic”, “internacionalització de la república” i “construcció nacional dels Països Catalans", entre d'altres. Ho diu una formació que ni tan sols té presència al País Valencià. Viuen al núvol.

Cataluya s’ha instal·lat definitivament, com deia, en la inestabilitat política. Costarà molt de sortir-ne. Fins i tot Grècia, en comparació amb nosaltres, és una bassa d’oli. Aquí portem tres eleccions anticipades en les últims anys. Sense comptar les de Maragall.

Perquè el problema no és que les empreses marxin, que el turisme baixi, que la CNN ja no recomani Barcelona. El problema és: quina confiança podem transmetre a l’exterior si no confien en el país ni els nostres bancs ni les grans empreses?

Encara hi ha una cosa pitjor: estem perdent definitivamente el tren de la revolució digital. Els nostres rebesavis van fer la revolució industrial amb una sabata i una espardenya. Nosaltres deixarem als notres néts BCN World. Si mai s'arriba a construir. Fa vints anys que sento allò de la Catalunya trilingüe i la introducció efectiva de l'anglès a les escoles. Estem perduts. Pobre Catalunya. Però sobretot pobres néts.

 

 

 

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#10 Pepe, Alacant, 28/01/2018 - 10:30

El putsch fracasó y hay que pasar página, esos 948.000 catalanes o entienden eso, o entenderán aquello de la vida se vengará.

#10.1 kyle, Barcelona, 28/01/2018 - 13:39

La vida se vengará de quien? de ti? juas,juas,juas...

#10.2 pepe.----, andorra, 29/01/2018 - 11:28

Anda, mira tu, uno q escribe igual q purriano....Ahora te llamas kyle, purriano-jesus-leonidas? ¿Y de los traidores a ESpaña q nos apuñalan por la espalda pq cobran de Soros? ¿De esos, quien se vengara?

#10.3 Pepe, Alacant, 29/01/2018 - 12:17

Si cometes un error, sabiendo que lo es, y no lo rectificas, tarde o temprano te pasará factura, y cuanto más tardes mayor será el importe y más dolorosa la rectificación, eso es lo que significa la vida se vengará,

#9 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/01/2018 - 21:14

https://cronicaglobal.elespanol.com/politica/cataluna-encabeza-ranking-pobreza-infantil_116786_102.html

#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 27/01/2018 - 20:44

"Pobre Catalunya. Però sobretot pobres néts."
Su sus propios hijos les importan una mierda, imagínese lo que les van a importar sus nietos. No digamos ya los hijos o nietos de los demás.

#7 Josep, Barcelona Tabarnia España, 27/01/2018 - 11:15

siento decirtelo en este tono, pero esta Cataluña que parece no gustarte es obra de la Convergencia de tus amores que durante 40 años ha fraguado la situación actual para apropiarse de la región escudada en "el amor a la terra", un amor curiosamente muy parecido al odio hacia los otros

#6 Si que anem... EN VAIXADA I SENSE FRENS, Barcelona, 27/01/2018 - 10:26

Hem de recomeixe que han GUANYAT

4 anys mes de traca
Serveis de propaganda a PLE RENDIMENT
Serveis d'ensinistrament a PLE RENDIMENT
mes divisio, incertesa i confrontacio...

Preparemnos Dinamarca del Sud, ES A PUNT ¡¡¡¡

la unica questio que queda pendent:

Quan puja la factura?
i qui la ha de pagar?

#6.1 Josep, Barcelona Tabarnia España, 27/01/2018 - 12:36

eso es fácil de responder
quién ha gastado el presupuesto de la Generalitat en lo que le ha dado la gana durante 40 años?
cuentas en Andorra, viajes,...

y mientras tanto Cataluña encabeza el ranking español de pobreza infantil
https://cronicaglobal.elespa nol.com/politica/cataluna-enca beza-ranking-pobreza-infantil_ 116786_102.html