La Punteta · 23 de Maig de 2011. 01:07h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Alberto no enganya

Amb Alberto Fernández no ens entendríem mai si parléssim de llengua o de futbol, però de tots els polítics que conec -i en conec molts- em sembla un dels menys postissos: sempre diu el que pensa.

Té un electorat fidel i, a diferència d'altres candidats, no modula el missatge segons quin sigui l'auditori. En els temps que corren, és d'agrair encara que no sempre hi estiguis d'acord.

En una entrevista que li va fer el diari Ara el passat 5 de maig, Toni Soler li preguntava a boca de canó: "per què l'he de votar a vostè si algunes coses que diu ja les farà Trias?". "Perquè el Fernández no enganya", va respondre l'alcaldable del PPC. Tenia raó.

Com deia el passat dia 17 al programa La nit de Rac1, presentat per Xavi Freixes: "Jo no estic defensant res més del que he defensat al llarg dels últims anys a l'Ajuntament de Barcelona

Fins i tot es va atrevir amb Jordi Barbeta. "Vostè és periquito, oi?" li va preguntar el periodista en la seva entrevista a La Vanguardia l'endemà. "Sí, sóc periquito. L'únic periquito dels candidats i sense complexos". La cursiva és meva.

A aquell mateix dia, a l'Àgora, li van demanar per la immigració i va respondre que "no canviaré ni un mil·límetre per molt que em critiquin".

Segurament la millor radiografia del personatge l'ha escrit el periodista de La Vanguardia Lluís Sierra, que té el cul pelat de fer informació local, el passat 19 de maig: "El discurs de Fernánez Díaz al llarg de la campanya ha repetit missatges clars i senzills (també polèmics) sobre la necesssitat de més seguretat i policia", entre d'altres.

Per tot això, Alberto Fernández ha tret un bon resultat malgrat ser del PPC. El Fernández, en efecte, no enganya.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat