La Punteta · 20 d'Agost de 2015. 11:14h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Albiol fotrà vots a l'esquerra

Senegalesos demanant una sala a l'Ajuntament per poder-s'hi reunir

Aquest dimecres -mentre una colla de periodistes seguíem Xavier García Albiol pels carrers de Salou-, em vaig fer una pregunta: per què és l’únic cap de llista que ha visitat aquesta localitat turística després dels aldarulls amb els top manta?.

És pot respondre -i amb raó- que era una visita electoralista. Però Junqueras o Espadaler també estan en precampanya i han preferit anar al barri de Gràcia a fer-se la foto. Sens dubte un escenari més amable.

Entre d’altres raons perquè entre les festes de Gràcia i desplaçar-se a Salou per parlar dels top manta no hi ha color. La immigració -i la venda ambulant és només una de les puntes de l’iceberg- continua essent un tema tabú.

La veritat és que vaig pensar que, amb una mica de sort, tindríem un vídeo d’algun veí cridant-li “fatxa”, “xenòfob” o fins i tot “Albiol, véte a limpiar a Badalona” en al·lusió al seu últim -i polèmic- lema electoral.

Però no vaig tenir sort. La vintena llarga de persones amb les que va parlar va estar molt satisfesta i la majoria -com la fruitera a la que els top manta li van arrencar els cartells de la botiga per enfrontar-se als Mossos- li van agrair la seva visita.

Clar, Albiol tampoc es tonto -encara que alguns ho creguin- i aprofitava l’avinentesa per recordar que el 27 de setembre hi ha eleccions. Sense demanar directament el vot perquè -fora de l’estricte campanya electoral- està prohibit. Però em pregunto quants vots va aconseguir en la seva visita a Salou aquest 19 d’agost encara que això, fins i tot amb els resultats electorals la mateixa nit del 27-S, serà difícil d'esbrinar.

Val a dir, d’altra banda, que va dir algunes coses lògiques: que aquella persona que no tingui papers i cometi una activitat il·legal ha de ser expulsada, que els Mossos han de ser contundents en l’aplicació de les lleis, que la Guàrdia Urbana de Barcelona no té clar què ha de fer amb els top manta, que hi ha hagut “permissivitat” amb la venda ambulant, que el conseller Jané “no ha estat a l’alçada” o que ara els manters estan “envalentonats”. Només cal recórrer la costa, en efecte, de Roses a l’Hospitalet de l’Infant.

L’estrany és que aquestes coses només les digui Xavier García Albiol. Sempre em pregunto com l’esquerra ha deixat en mans de la dreta conceptes bàsics com seguretat o immigració -malauradament de vegades van lligats- malgrat que afecta sobretot al seu electorat.

A Europa alguns socialistes com Manuel Valls ja han entès que s’han de posar les piles en això, però la nostra esquerra encara oscil·la entre el happyflowrisme i el bonrotllisme. Al capdavall, ningú es pensarà a hores d’ara que Albiol va arribar a alcalde de Badalona, la tercera ciutat de Catalunya, només amb els vots del PP, oi?.

Potser recordar també que va ser, successivament, feu electoral del PSUC, d’Inciativa i del PSC. El 24-M, Albiol va guanyar les eleccions, però va perdre l’alcaldia. A mi, la veritat tant me fa que sigui alcalde ell o Dolors Sabater perquè tenim un sistema que no és presidencialista i les matemàtiques, de vegades, són implacables.

Però, amb les dades a la mà, va guanyar en 34 dels 36 barris de la ciutat i va treure 15.000 vots més que la segona força política, Badalona en Comú-PA. El seu partit va aplicar el mateix que va aplicar Franco quan li van matar el Carrero Blanco -no hay mal que por bien no venga- i l’ha nomenat cap de cartell. Em temo que l’esquerra ho acabarà pagant: a Nou Barris el deuen esperar amb candeletes.

Per això, el passat dia 13 -mentre esperàvem que el conseller d’Interior fes una roda de premsa insulsa a l’Ajuntament de Salou- em vaig fixar que van venir tres senegalesos a demanar una sala de l’ajuntament per poder-s’hi reunir. Suposo que, òbviament, hi tenen tot el dret si estan empadronats.

En aquella ocasió em vaig fer una altra reflexió: els mateixos que havien tallat la via del tren deu hores, havien provocat desperfectes a comerços i havien agredit mossos i turistes tenien dret ara a demanar unes dependències municipals per poder-s'hi reunir?.

Això si, l’Ajuntament de Salou -l’alcalde, Pere Granados, tampoc és tonto: jo el nomenaria conseller d’Interior- va aprovar ahir una declaració en la que després de “lamentar la pèrdua d’una vida humana” va recordar que que “seguirem treballant per perseguir qualsevol tipus de delicte”, que els autors dels desperfectes "hauran de fer front al seu pagament” i que “a Salou hi ha un abans i un després” per “la reacció violenta d’aquest grup de senegalesos”.

Tant se val, aquí tenim una classe política -i sovint uns mitjans de comunicació- que no vol criminalitzar els top manta -surt més a compte criminalitzar els Mossos-, un comissionat de Seguretat que se situa equidistant entre els manters i els agents de la Guàrdia Urbana, una alcaldessa de Barcelona que fuig d’estudi i un conseller d’Interior que no sap què dir quan li pregunten sobre el cas. Potser cap d'ells ho sap, però governar és també exercir l'autoritat.

 

 

Twitter

Web personal

Més articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#18 Miquel, Barcelona, 23/08/2015 - 12:19

Suposo que, amb el titular de l'article, el Sr. Rius vol dir que el PPC "PRENDRÀ" vots a l'esquerra... Formalitat, Sr. Rius. És un diari digital, no un casino de poble...

#17 Papaluna, Barcelona, 22/08/2015 - 09:08

Pot ser que interessi afegir aquest demolidor article sobre un fet que ha passat desapercebut i que despulla al PP en immigració

L'ha escrit el seu bloguista Benito Simón en un altre diari digital. Pot ser que pagui la pena publicar-ho pels lectors de E-Notícies:

http://selectodigital.es/?p=1324

#16 llibertari, Barcelona, 21/08/2015 - 18:01

Ai, Rius... Maleïda autoritat!!

#15 Oriol2, BCN, 21/08/2015 - 17:56

Benvolgut Sr. Rius, li recomano que millori la seva gramàtica. Aquí hi trobarà la conjugació completa del verb "fotre": http://www.verbs.cat/ca/conjugacio/354-fotre.html

#14 Juanjo, Tarragona, 21/08/2015 - 16:42

Alguns aneu d'indepes i sou del "Clan" del KKK....

#14.1 Juanjo, Tarragona, 21/08/2015 - 16:48

En refereixo al comentari 13

#14.2 Xipolleig, Barcelona, 21/08/2015 - 17:03

L'hi estàs dient del KKK a Garcia-Albiol ?. Vols dir que té tanta ideologia ?.
No confonguis cobdícia i vanitat amb ideologia

#14.3 Oriol2, BCN, 21/08/2015 - 17:58

A més, els del KKK no eren només antinegres, sinó també antisemites i fins i tot anticatòlics. No acaba d'encaixar en el perfil. Jo més aviat proposaria un matrimoni entre el García Albiol i la Marine Le Pen.

#14.4 Oriol2, BCN, 21/08/2015 - 17:58

Esperem que la Sánchez Camacho no tingui un atac de gelosia, és clar...

#14.5 Oriol2, BCN, 21/08/2015 - 18:39

Ei, és cert, aquest comentari parlava d'independentistes, no del García Albiol. Bé, de fet tens raó, hi ha fanàtics a tot arreu.

#14.6 Juanjo, Tarragona, 21/08/2015 - 19:49

Es veritat de fanatics hi ha a tot arreu.