La Punteta · 18 de Gener de 2014. 10:00h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Amb el bon rotllo no anem enlloc

La diputada Gemma Calvet, al Parlament

Tots els que criticaven les pilotes de goma avui què en pensen? Em refereixo a la CUP, a Iniciativa, a ERC, del PSC. També a El Periódico i El País. Perquè les imatges de Ciutat Vella que hem penjat a e-notícies posen els pèls de punta. Recentment, fins i tot un secretari quart de la Mesa del Parlament encara anava pel món cridant una fricada com "la policia tortura i assassina".

Evidentment -ho he dit sempre- amb el cas de l'Ester Quintana i la resta de víctimes cal investigar a fons, depurar responsabilitats i indemnitzar al màxim. La credibilitat dels Mossos, d'ençà del cas Benítez i d'altres, està pel terra. Però per la pressió política i mediàtica hem substituït un model de seguretat -les pilotes de goma- per un altre que no se sap quin és. Perquè els que ahir van atacar una comissaria de la Guàrdia Urbana a les Rambles com els dissolem? Amb un lliri a la mà?

M'ho vaig preguntar ahir a twitter i vaig tenir dues respostes sublims. Una la del periodista francès Henry de Laguérie ‏-corresponsal a Barcelona d'Europe 1, LCI i altres mitjans belgues i suïssos- que va afirmar que "ara hi ha tants aldarulls com abans. Però com a mínim ningú no perd l'ull". Si hagués passat als Camps Elisis no sé si hagués dit el mateix. O a Ginebra. Com el sentin els seus caps suïssos, que són tan amants de l'ordre, el despatxen.

I un partidari del #SIiSI ‏-jo també, que consti- que es preguntava "cap ull perdut. No? Tot correcte, igual si els urbans no tinguessin 50 anys i 90 quilos podrien fer alguna cosa...". Com si la integritat física dels agents de la Urbana fos menys important que la dels esvalotadors.

Me n'estalvio d'altres com la del camarada David Karvala -que es defineix com "activista d'UCFR, i militant d'En lluita", que deia que no havia pogut veure'n les imatges -devia ser l'únic de 8.000 persones- i que deia que no sabia si jo parlava "dels antiavalots, la banca, el PP o de la troica". De vegades hi ha gent que no saps si estan a favor de cremar contenidors o dels Mossos.

O la Sílvia Pla, que hi veia la mà del CNI. Al final sempre acabem fotent la culpa a Espanya o al CNI. En temes de terrorisme islàmic, en això també estem a dalt del rànguing, em temo que sort en tenim del CNI. Només un detall que m'ha cridat l'atenció: els que llançaven les cadires les llançaven en castellà.

Per això, sobretot, em vaig quedar amb la piulada de la periodista de la Ser i col·laboradora de l'Ara Anna Punsí ‏: "Turistes i veïns al·lucinats amb estat lamentable de la Rambla" que ho acompanyava amb una foto de "restes del que han llançat a la @barcelona_GUB".

Xavier Trias que vagi amb compte: si a Gamonal ha passat el que ha passat per un bulevard no vull ni pensar què passarà a Barcelona amb la reforma del Passeig de Gràcia. Em penso que, si fa no fa, el preu de les obres és similar.

Quan es van prohibir les pilotes de goma, el passat 5 de novembre, ho va anunciar abans Esquerra que el Departament d'Interior. En el fons ho van fer per tapar el suport a CiU amb les peticions de dimissió de Manel Prat. Aquell dia va sortir la diputada republicana Gemma Calvet i va afirmar solemnement que "comença una nova etapa en les polítiques de seguretat pública a Catalunya" i que, a partir d'ara, utilitzarien la "mediació amb la figura del comunicador tàctic".

Comunicador tàctic? Ahir m'hagués agradat veure-la de consellera d'Interior o, encara millor, al mig dels aldarulls. Quan n'aprendrem? Amb els violents, el bon rotllo no funciona.

 

Web personal

Darrers articles

Amb una estelada a Intereconomía

Elogis

Insults

Twitter

Facebook

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Aleix, Bcn, 20/01/2014 - 14:02

El signant d'aquest artícle va ser víctima d'una denúncia falsa per part d'un mossoi és periodista acrreditat (imagina't quan ets un manifestant). Em sembla normal que la ciutadania llenci cadires a la policia amb la policia que tenim. Volem noms d'agents i no numeros de placa, per saber qui son.

#14 Kropotkin, Vic, 20/01/2014 - 11:57

Lamentablemente, en Cataluña ha habido mucho mas lavado de cerebro que en Burgos. Hagan lo que hagan en el Paseo de Gracia, nada pasará. El aborregamiento de las masas catalanas es un hecho. ¿Como sino podrian dejarse llevar hacia el desastre por un grupo tan significado de corruptos porcentuales?

#13 Josep, Palma, 20/01/2014 - 00:24

Nacionalismo: viaje inevitable del odio AL AMOR

#12 jordi, el poal, 19/01/2014 - 10:31

Detingut per desordres públics = presó

#10 Pere, Girona,Spain, 19/01/2014 - 09:03

Aquestos a EEUU, Russia, Xina , UK, etc, a les dos hores estan detinguts.

Aqui l'Ajuntament de BCN diu que els atacs son inadmisibles. Patètic.