La Punteta · 27 de Setembre de 2018. 14:32h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Amb un lliri a la mà en immigració

 

Catalunya, en el tema immigració, sempre va amb un lliri a la mà. Els menors magrebins que arriben il·legalment se’ls hauria de retornar als seus països d’origen.

La responsabilitat és en primer lloc de les famílies, que els deixen marxar o tenen massa fills. I després de les autoritats corresponents.

Al capdavall, la taxa de natalitat al Marroc és del 20 per mil. A Catalunya és de menys del 10. I en bona part de mares estrangeres.

No he entès mai com es poden tenir tants fills si no pots garantir el seu benestar i educació. Hi ha, sens dubte, factors religiosos, socials i fins i tot familiars que se m'escapen.

Desbordats pel col·lapse, diumenge passat va haver-hi una reunió d’urgència al Palau de la Generalitat sota la presidència del president Torra.

Saben qui hi havia? El conseller d'Interior, Miquel Buch; el conseller d'Afers Socials, Chakir el Homrani; la consellera de Justícia, Ester Capella; el vicepresident del Govern, Pere Aragonés; la presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector, Francina Alsina; la vicepresidenta, Sònia Fuertes; el president de la Confederació Empresarial del Tercer Sector, Joan Segarra, i Joan Muntaner, de la mateixa entitat.

Ningú del consolat del Marroc! Catalunya, terra d’acollida.

És veritat que el conseller Homrani, en la seva compareixença parlamentària d'aquest dimecres, va dir una gran veritat: “No ens podem permetre com a país que aquests joves no tinguin una oportunitat i que nosaltres no aprofitem la seva energia, la seva voluntat d’emprendre”.

Potser dintre de vint o trenta anys entre els menors arribats il·legalment hi haurà un Steve Jobs o un Bill Gates.

Però Catalunya no pot acollir els 20 a 50 menors que arriben cada dia. El 2015 van ser 526; el 2016, 689; el 2017, 1.489 i el 2018 se superara amb escreix els 3.000.

Quan els veïns de les cases d’acollida comencin a tenir problemes de convivència o de petita delinqüència què farà la Generalitat?

La tolerància i el bon rotllo, en aquests temes, és terrible. Els hi dones el dit i s’agafen el braç.

Ja va passar amb el top manta. Ara és un problema no només per al comerç sinó també de seguretat ciutadana.

El dia que algú vulgui posar ordre amb els manters hi haurà una batalla campal.  Fugiran pel Metro i es defensaran a cops de roc.

O les bandes llatines. Se’n recorden que les van reconèixer com a associacions culturals? Sí, sí. La Generalitat -llavors governada pel tripartit- les va legalitzar el 2006.

Encara recordo Jordi Portabella, aleshores tinent d’alcalde, de l'Ajunament de Barcelona elogiant la “valentia” del Govern català. El Secretari d’Immigració era Oriol Amorós. Em penso que continua al mateix lloc.

Després es queixen que pugi la ultrdreta a tota Europa. Però si els partits tradicionals, per perjudicis ideològics, no saben fer front a reptes com el de la immigració la gent acabarà votant altres coses.

Fins i tot els Estats Units retornen els menors. No amb Trump, també amb Obama! Només 70.000 el 2014.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Núria, Vallès, 29/09/2018 - 12:23

Bonisme paternalista/paternalisme bonista. Es pretén que totes les cultures tinguin la mateixa vàlua... i no és així. Traslladem els nostres valors post-il.lustrats, democràtics i tolerants a persones arribades de societats on aquestes idees no hi tenen cabuda i/o són, directament, decadents. "Joves enèrgics i emprenedors?" Ja. Sí. Segur.

#7 JC, Barcelona, 28/09/2018 - 16:44

El problema es que muchos de ellos, en sus países de origen, no eran menores en situaciones de riesgo o desamparo, sino procedentes de familias perfectamente estructuradas. A éstos sí que habría de retornarlos, sin duda.

#6 German, Barcelona, 28/09/2018 - 10:57

5 representants del 3er sector? Potsr aquestes entitats no declaren benefici però sous, plusvalues en general? Crec que hi ha un cert conflicte de interesos si els que fan l'assistència també decideixen com es fa. Si retornen tots els nens, aquestes entitats han de despatxar, clar cas de conflicte.

#5 Futurologo, Barcelona, 27/09/2018 - 17:30

Veo un futuro muy prometedor en el tema de imigración cuando Cataluña se convierta en una República independiente. A esas gentes se les tendrán que continuar pagando las paguitas que ahora reciben por decir que son indepes. Y a ver quién será el guapo que se las quita.

#4 pepe, andorra, 27/09/2018 - 16:58

lo q si q tengo claro es q todo esto no es por casualidad y q responde a un plan mas amplio q se gestiona en lejanas praderas.....

#4.1 Carlos BCN, Badalona, 28/09/2018 - 06:13

Plan Kalergi se llama

#4.2 pepe, andorra, 28/09/2018 - 14:39

si, eso puse en un comentario q me fue censurado.....Lo q ocurre hoy en dia no es mas q una invasion con la q se pretende en el tiempo, exterminar a los habitantes de Europa para sustituirlos por otros q no reclamen tantos derechos y q trabajen mas por menos dinero. Los africanos q vienen, no son refugiados, son soldados invasores.