La Punteta · 24 de Setembre de 2014. 10:22h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Àngel Colom juga amb foc

Dones al míting de CiU del 20 de novembre del 2010

No sé per què les declaracions del ministre Jorge Fernández han aixecat tanta polseguera. Però sí te raó. Àngel Colom i Nous Catalans deuen prometre als immigrants musulmans “el paradís a la terra” per tal que es facin sobiranistes. És clar, què es pensen? Que baixem de l'hort?. Només cal veure el darrer míting del dirigent de CiU amb pakistanesos. I això que, oficialment, la campanya encara no ha començat.

Però la reacció de CDC ha estat furibunda. Fins i tot han acusat el titular d'Interior de racista. Jo no m’atreviria mai a dir segons què d’un ministre o d’un conseller. El dia que el CNI faci una operació contra el terrorisme islàmic en alguna ciutat de Catalunya -en això sí que som capdavanters- s’hauran d’empassar les seves crítiques. Però un dels recursos més habituals en política és fer-se la víctima. De moment, ja l’han convidat als Matins de TV3.

A mi del comunicat en qüestió m’han cridat l’atenció dues coses: la primera és que si expliquen el procés sobiranista a “persones immigrades” és perquè finalment la consulta serà un referèndum de costellada on, fins i tot, els immigrants podran votar. Com la consulta de la Diagonal o les primàries del PSC, aquelles en què els pakistanesos van votar en massa per Jaume Collboni. Si CiU vol donar el vot als immigrants després de tres anys de residència independentment del seu grau d'integració, com estableix la Llei de Consultes, que ho digui ara.

Segona, pensava que el nombre de musulmans a Catalunya era només d’entre 200.000 i 300.000, però veig que hi ha “cinc cents mil musul­mans cata­lans”, segons Nous Catalans. No voldria "estigmatitzar" ningú i espero equivocar-me, però a Catalunya hi ha una trentena de mesquites salafistes. Només que un 1% d'aquestes 500.000 persones sigui simpatitzants de l'Estat Islàmic em surten 5.000 potencials terroristes disposats a degollar ciutadans occidentals.

Tot plegat confirma malauradament el que deia en un article anterior sobre la progressiva islamització -i manca d’integració del col·lectiu musulmà- de determinats barris i localitats del nostre país. Correm el risc que, a la llarga, es converteixin en veritables banlieues a la francesa.

De fet, segons el Ministeri de Justícia, hi ha 260 mesquites a Catalunya. Se n’obre una cada mes i mig. Però segons el Ministeri de l’Interior, la xifra puja a 201 mesquites, 200 oratoris i 19 madrasses on, per cert, s’ensenya l’Alcorà de memòria. Em temo que, en aquest cas, deuen ser més fiables les dades d’Interior que no pas les de Justícia. En matèria d’immigració, les dades oficials sempre són inferiors a les reals. Els propis immigrants sense papers no surten a les estadístiques.

Sospito que, en la reacció d’Angel Colom, hi ha també quelcom de vendetta per l’expulsió del director de l’espai marroquí de CDC, Nourredine Ziani, el maig del 2013 per presumptes vincles salafistes. Expulsió, per cert, que es van prendre com un atac gairebé a Catalunya, però després el seu partit va anar silenciant les crítiques. El propi conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va justificar l’expulsió en una roda de premsa de Consell Executiu en què jo estava present.

Convergència està jugant amb foc amb la immigració. El Mundo també va publicar en portada el passat 30 d'abril una foto d’un dirigent de la comunitat pakistanesa a Catalunya -i excandidat de CiU al Parlament- amb una metralleta a les mans. Nous Catalans va reaccionar llavors a twitter qualificant-ho de mentida i un atac al sobiranisme. Però encara espero una roda de premsa de l’afectat per desmentir-ho en persona. A més, des del cas Pujol, la credibilitat d’aquest diari a Catalunya ha pujat molt.

Fa temps que ho dic: el festeig d’Àngel Colom amb la immigració pot acabar espantant els propis electors de CiU. Un dia ens hauria d’explicar per què tanta devoció per aquest col·lectiu des que va ser delegat de la Generalitat al Marroc. Pilar Rahola ja descriu al seu llibre sobre el Rei Artur una anècdota il·lustrativa que va passar al míting de la Vall d’Hebron. En vaig ser testimoni.

El problema és que CiU està, en aquest tema, acomplexada pel PSC perquè la immigració dels anys 60 i 70 votava majoritàriament socialista. L’àrea metropolitana de Barcelona ha estat, durant molts anys, un feu electoral socialista

El llavors conseller Antoni Comas ja va intentar contrarestar aquesta influència amb les famoses Oficines de Benestar Social. I cal reconèixer que, amb l’arribada d’Àngel Colom, hi ha hagut un tomb. Des d’un punt de vista estrictament de partit, l'exsecretari general d'Esquerra ha fet una feina espectacular. CDC competeix ara, sense embuts, amb el PSC de Josep Maria Sala.

El clímax va ser el míting, a les eleccions del 2010, al Palau d’Esports de Barcelona quan va aconseguir omplir el recinte amb 2.000 nouvinguts. Jo em vaig acostar a unes dones musulmanes de Castellbisbal que tapades de cap a peus -a una només se li veia els ulls com mostra la foto-, onejaven banderes catalanes. Però amb prou feines parlaven català.

Convergents i socialistes -com Esquera o Iniciativa- creuen que, a aquest pas, quan els immigrants puguin votar -després de deu anys de residència poden obtenir la nacionalitat espanyola- els votaran a ells. S’equivoquen. A Melilla, el partit islàmic Coalición por Melilla, és una escissió del PSOE. Els musulmans no voten el PSOE, voten Coalición per Melilla.

El que jo no entenc és que, a Convergència, hagin donat a Àngel Colom barra lliure en un tema tan sensible com aquest. Em consta que alguns dirigents, fins i tot diputats, ho veuen amb recel. La responsabilitat en el futur també serà seva per haver callat ara. Siguem francs, si els immigrants es fan sobiranistes serà només a canvi de papers. Papers per a tothom.

I una última reflexió: molts sobiranistes creuen que, tant per tant, més val un immigrant magrebí que un immigrant espanyol. Mirin alguns dels comentaris de l’e-notícies. Després no diran que no som un diari plural. Avui un, arran de la detenció de l'agressor de Lleida, proposava deportar "tots els immigrants espanyols". Potser no està bé que ho digui jo, però tenim algun lector malalt.

No es pot comparar la immigració espanyola amb la immigració actual. “La gent del sud d’Espanya, tot i tenir unes característiques lingüístiques i culturals diferents, són també bastant pròxims. No es pot comparar de cap manera una immigració subsahariana o magribí, amb una procedent d’Espanya o d’Itàlia. Ni ètnicament ni culturalment és comparable”. No ho dic jo, ho deia un independentista com Heribert Barrera al llibre d'Enric Vila (pàgina 117). Jo sóc agnòstic, però que Déu -o Al·là- ens agafi confessats.

 

 

Twitter

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#29 Casper, Bcn, 25/09/2014 - 12:42

Calces, te estás haciendo la picha un lío. Dos no separan si uno no quiere y el que no quiere envía, no la policía, no, el ejército.

#29.1 Kaltzas, Vic, 25/09/2014 - 20:18

Querido amigo, no sé quién ha dicho eso. Sólo digo que la toxicidad nacionalista hace que Ríus hable de ciudadanos españoles que fueron a otra parte de España como "inmigrantes". No sé si los verá tan lejanos a él como a los marroquíes, espero que no.

#27 Kaltzas, Vic, 25/09/2014 - 08:51

Y con qué elegancia compara Ríus a los venidos del resto de España, con los que tiene una lengua en común (y luego tiene otra, no es en plan para joder), con los que tiene nacionalidad en común y con los que tiene cientos de años de historia en común con gente de otro país, otra lengua y otra reli.

#26 A.R., Cat, 25/09/2014 - 00:06

X. Rius, ja sabem que tu simpatitzes amb els postulats de Plataforma per Catalunya però no cal que ho demostris a cada article. Tens una estranya obsessió amb els magrebins i musulmans. La majoria dels que conec estan perfectament integrats en la nostra societat. I d'això es tracta: d'integrar-los.

#26.1 Dolors G., Sarrià, 25/09/2014 - 10:27

Igual és que ha coincidit la retirada de la subvenCiÚ (que pagàvem nosaltres, i no ells), amb la arribada de les subvencions del Mossad (que també van a càrrec nostre, a través de les hipoteques escombraria, les preferents perpètues i les estafes piramidals dels bancs jueus).

#25 no m'agrada X.Rius, Cat, 25/09/2014 - 00:02

Article demagògic i alarmista. A la immigració, vingui d'on vingui, no hi ha altre remei que intentar-la integrar. Del contrari, es creen ghettos que després podrien ser carn de canó de futurs extremistes i de conflictes socials.

#24 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 24/09/2014 - 23:59

Hace tiempo, Allah se sirvió del Arcángel Gabriel para revelar el Corán a Mahoma. Ahora se sirve del Ángel Colom para difundirlo en Catalunya. El Islamismo y el Nacionalismo Identitario Estelado compartirán Paraíso. Confiésate, agnóstico Rius, que Allah, Clemente y Misericordioso, te perdonará.

#24.1 Darnius, Cat, 25/09/2014 - 11:34

Doncs jo, ves per on, prefereixo molt més un magrebí que s'integri i respecti a Catalunya que no pas un "Kropotkin" forani qualsevol amb pretensions de coló que l'odia i menysprea.