La Punteta · 15 de Gener de 2014. 18:50h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Àngel Ros, el 'valent'

Aquesta tarda, abans de sortir esperitat cap a les 7 portes, he penjat un article en què felicitava Àngel Ros, Marina Geli, Rocío Martínez-Sampere, Xavier Sabaté i Joan Ignasi Elena perquè, per sobre de la disciplina de partit, hi ha la consciència individual.

Rectifico: Xavier Sabaté ja ha dit que ell votarà que no -però llavors per què ha anat al dinar, a fer d'espia?, Rocío Martínez-Sampere ha sortit amb cara de pocs amics sense fer declaracions, Joan Ignasi Elena i Marina Geli han tocat el violí: no han aclarit la seva posició, però tampoc si renunciaran a l'escó.

I Àngel Ros?. Àngel Ros és un crack. Ros ha deixat el llistó molt alt en renunciar a l'escó perquè si ell plega de diputat per què no la resta?. Doncs perquè a diferència d'ell -a l'espera del que passi aquest dijous- no tenen cap altre càrrec al marge del de diputat.

Marina Geli hauria de tornar a fer de metge. Com Montserrat Tura i Joan Carretero, per cert. I tornar a fer de metgessa després d'haver estat set anys de consellera ha de ser dur. Mentre que Joan Ignasi Elena i Núria Ventura, que ahir ja no va anar al dinar, van ser alcaldes de Vilanova i la Geltrú Ulldecona respectivament fins que les eleccions del 2011 els van deixar sense alcaldia.

En canvi, Àngel Ros és alcalde de Lleida. I que no els enredin: Ros ha deixat l'escó de diputat perquè vol continuar d'alcalde. Amb el sou oficial de la Paeria qualsevol pot renunciar al sou de diputat: posaria la mà al foc que, amb dietes i complements, deu ser superior.

En certa manera, els ha deixat penjats i descol·locats en renunciar a l'escó. A Pere Navarro, de visita a Madrid, li ha faltat temps per convidar la resta de crítics a fer el mateix en afirmar que la decisió de Ros "és un gest que l'honora, perquè anteposa l'interès col·lectiu del partit als seus interessos personals".

Navarro, en efecte, ha posat el dit a la llaga. Encara més quan ha afirmat que és "un excel·lent alcalde" i que, amb la seva renúncia, "continuarà sent alcalde per molt temps". Ros sap que si trencava la disciplina de partit no repetiria de cap de llista del PSC per Lleida.

En certa manera, Àngel Ros sempre ha estat un valent: encara recordo que una setmana abans del darrer congrés del PSC -en una entrevista a La Vanguardia a càrrec d'Iñaki Ellakuría- afirmava que tenia intenció d'arribar "fins al final".

Al final, valgui la redundància, va retirar la seva candidatura en veure que podia ser vençut no només per Pere Navarro, sinó també per Joan Ignasi Elena. Almenys el Natius sí que va arribar fins al final. Aquell dia vam saber que el sector crític del PSC tenia un 25% i el Pere Navarro un 73%. Ara, ha fet el mateix malgrat que, en teoria, se'n vagi com un heroi.

 

 

Web personal

Darrers articles

Amb una estelada a Intereconomía

Elogis

Insults

Twitter

Facebook

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 Jaume, Manresa, 17/01/2014 - 07:56

fora tots, que marxin a ERC, els seus!

#11 Pablo, Madrid, 16/01/2014 - 15:02

De valiente nada, o un cobarde, y apoltronado, o un audaz, por salvarse de la quema.

#10 Sergio Martínez Fernández, Barcelona, 16/01/2014 - 08:35

Sí es tan valiente...Que deje el cargo de Alcalde también.

ESTÁ POR EL PSC...Menudo heroe....así nos va.

#8 Luis Rios, Bna, 15/01/2014 - 21:43

Quin honor pel Pedrito, impossible oferir al ciutadà una destroça més gran. Quanta gent no ha foragitat del Psc?.Em queda el dubte si no será el clavegueram de Nicaragua, on encara manipulen etrns com Iceta, Palmón, l'espectre del Sala, i pot ser Zaragoza, Serafini..i tot alló.Patétic.

#7 Raimon Rodríguez, Mataró, 15/01/2014 - 21:15

... pero sin duda le duele más el sacrificio del coche oficial y la Paeria. Desde luego, este hombre, Àngel el gallardo ha demostrado lo mucho que vale. Vamos, un hombre arrojado como él solo. El artículo de Rius, ya lo decía, sensacional. Usted sí que es un crack, Xavier.