La Punteta · 7 de Febrer de 2013. 19:41h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Aquí no dimiteix ni Déu

Finalment algú ha dit les coses clares en aquest país. Josep Piqué, entrevistat aquest dimecres per Jordi Basté afirmava que "un imputat ha de dimitir". Val a dir que, en la seva època, el fiscal també va demanar la seva imputació pel cas Ercross. Però el jutge el va exculpar.

Tant se val, Piqué era un luxe per a la política espanyola en general i per a la catalana en particular. Idees a banda. Al final sempre acabes pensant que, a la política, no s'hi dediquen els millors. Em pregunto si Jordi Portabella, que és biòleg, guanyaria 130.000 al sector privat. Suposo que la informació -que ha publicat El País i hem recollit a e-notícies- va a missa perquè no l'ha desmentida ni al twitter.

Perquè podem entrar en el debat si un polític ha de dimitir quan l'imputen, quan dicten l'obertura de judici oral o quan el condemnen. Al capdavall, d'Oriol Pujol només sabem fins ara el que ha publicat El Mundo, de Xavier Crespo que ha celebrat alguna festassa a Moscou i de Manuel Bustos que torna a fer d'alcalde malgrat tenir nou causes obertes.

Però el problema de fons és que, aquí, no dimiteix ni Déu. En canvi, la ministra búlgara d'Exteriors no va arribar a comissària de Cooperació Internacional de la UE el gener del 2010 perquè no va passar l'examen del Parlament Europeu per les presumptes relacions dels seu marit amb la màfia russa. Allà els exàmens són de debò, no com els que fa el Parlament de Catalunya.

I el comissari de Salut va dimitir l'octubre del 2012 per un assumpte de tabac, que no vol dir tràfic de tabac a Andorra. Un dies després, a Japó, el ministre de Justícia també cessava per vincles amb la Yakuza. Va estar només 22 dies al càrrec.

Per les mateixes dades va dimitir igualment el portaveu bavarès de la CSU per haver intentat influir en un noticiari de la televisió pública -aquí no ens quedaria cap polític amb càrrec. La notícia es va saber un dimecres: l'endemà va plegar.

Una mica més enrere, el ministre britànic d'Energia va plegar el febrer del 2010 per haver dit que la seva dona conduïa el cotxe en una multa de trànsit. La infracció, per cert, era del 2003!

Fins i tot -ja em perdonarà Ferran Torrent- el president valencià, Alberto Fabra, ens pot donar lliçons en la matèria -a diferència del seu predecessor- perquè el maig del 2012 va fer fora dos alts càrrecs imputats pel cas Urdangarin. "No hi pot haver imputats en aquesta administració", va afirmar aleshores. I el passat mes de desembre va fer plegar el conseller d'Hisenda hores abans que fos imputat per un presumpte delicte de revelació de secrets.

Per això potser la línia vermella hauria de ser probablement la imputació perquè, en aquest cas, el jutge veu indicis racionals de delicte. Tot el que sigui mantenir un presumpte corrupte -encara que només sigui presumpte- al càrrec va en contra de la pròpia classe política en el seu conjunt.

 

 

Twitter: https://twitter.com/xriusenoticiesFacebook: http://www.facebook.com/xriusenoticiesObres completes: http://www.contralabarcelonaprogre.cat/

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 charlie gordon, País de la Piruleta , 10/02/2013 - 12:23

"¿Dimitir yo? Soy joven y la vida es larga"

Paraules d'un ministre de la UCD fa uns 30 anys (pel tema de la neumonia atípica). La cosa vé de lluny. Són uns comportaments molt arrelats a l'ànima hispànica.

#1 FERRAN, BARCELONA, 08/02/2013 - 10:11

Les mateixes penques a tot arreu; l'Oriol Pujol, no només està implicat ell; sinó més membres de la seva família en casos de corrpucio. I encara preten sortir-se'n i esdevenir el líder del pal de paller? Enh corrupció els catalans som més espanyols que la Macarena. I després volem ser Holanda; ja!!

#1.1 independència potser, enculades patriotiques? No gràcies, 08/02/2013 - 10:42

Pitjor encara Ferran. A Espanya ja hi ha moltes veus que diuen que el sistema no va enlloc. Està pudrit fins al moll de l'os. Però aquí Catalunya el que pretenen és aconseguir la independència sense renovar res, sense netejar ni una mica. Aquí també hi ha MERDA i no per culpa d'Espanya.

#1.2 charliegordon, País de la Piruleta , 10/02/2013 - 12:52

Bé, diguem que estem a mig camí entre l'Holanda del sud i la Sicília del nord:

http://ec.europa.eu/regional _policy/sources/docgener/work/ 2012_02_governance.pdf