La Punteta · 31 de Juliol de 2010. 10:04h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Ara cal prohibir la caça

Ara que hem prohibit els toros, cal prohibir també la caça. La diferència entre el nombre de toros morts a Catalunya d'una banda i el de perdius i conills de l'altra deu ser abismal. Ja sé que, en teoria, és una pràctica esportiva, però no he entès mai que hi ha de bo d'anar fotent trets per la muntanya. Vestits amb uniforme de camuflatge, n'hi ha que es pensen que són a Vietnam i tot.

Si volen fer exercici que pugin a peu a la muntanya perquè la majoria fan servir el quatre per quatre. I, en plena temporada, no hi ha més desgràcies per 'foc amic, com a Afganistan, perquè déu no vol entre caçadors, ciclistes, motoristes, excursionistes i boletaires. Sobretot a Collserola. Només faltava la moda dels quads. Aquests són els pitjors perquè es pensen que la muntanya és seva.

De retruc, també hauríem de prohibir la pesca, almenys la submarina. En la de superficie les forces estan més equilibrades. Però sota l'aigua, arpó amb mà, n'hi ha que es pensen que són el capità Ahab, el protagonista de Moby Dick. A la platja només s'hi ha d'anar a prendre el sol i a nedar com a molt. Prou esquilat està el Mediterrani.

L'altre dia em vaig banyar al litoral del Baix Ebre -la Costa Brava del sud- i ja no hi ha ni musclos ni eriçons. Només, de tant en tant, un escarransit peixet acollonit per la presència de l'home que, jo que sóc de secà, vaig ser incapaç d'identificar.

 

 

PD/ També el transport de bestiar com em deia el meu amic Òscar, l'únic independentista que conec al que li agraden els toros

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#24 Cazadorindignado2, Valencia, 10/04/2016 - 16:44

Y otra cosa, con la ilegalización de la caza solo vais a conseguir hacerla más morbosa e incluso en unos años nos beneficiarnos, xq sera entonces cuando nos preciseis y tendremos remuneracion, xq me gustaria verte la carita cuando seas propenso a tener accidentes x cruce de jabalies, si sales ileso.

#23 Cazadorindignado, Valencia, 10/04/2016 - 16:27

Porqe no te metes un palo por el culo? Qe seguro q te gusta... Lo qe tendriais qe hacer es prestarar mas atención a otros asuntos más inportantes y de mayor trascendencia humana, q al igual q las mas beatas son las mas putas, los mas animalistas sois luego los mas indiferentes a los dramas humanos.

#21 Elmer, Jjd, 20/05/2013 - 22:41

Vaya estupidez...si quiere prohibir la caza habria que prohibir antes comer animales...pues un animal en una granja vive mucho peor. Ademas la caza esta mucho mas regulada y controlada que la exotacion ganadera donde desperdiciamos carne y eso si que es poco etico

#20 joan , tarragona, 20/12/2010 - 12:28

el problema amb el bous es que un espectacle public no es pot bassar amb la tortura i mort d'un animal. es tindria que prohibir la pesca i la caça si foren espectacles publics. jo, com a caçador, anant pels terrenys amb els meus gossos, no fereixo cap sensibilitat. que no vos enreu de res!

#19 josep, monzón, 02/08/2010 - 16:44

Completament d'acord amb el senyor Rius. Encara falta evolucioanr molt. Quant de mal ha fet el cristianisme!!!