La Punteta · 27 de Març de 2017. 17:31h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Artur, plega si us plau

El PDECAT

Artur Mas no ho sap, però ha entrat en aquella fase de la vida d’un polític que Felipe González va definir com la del gerro xinès. Fa molt de goig i té un valor sentimental, però ningú no sap què fer-ne. En resum: fa més nosa que servei.

Ho vaig començar a intuir el passat diumenge dia 12. Els titulars de La Vanguardia aquell dia eren de l’estil “La difícil disjuntiva del PDECAT”, “La dubtosa candidatura de Mas”, “Mas planta cara”. Tan sols Enric Juliana es mostrava incombustible perquè li recomanava “resistir, resistir, resistir” com Rajouy. Fins i tot La Vanguardia, vaig pensar.

Hi havia hagut ja alguns indicis la setmana abans. El viatge a Harvard va quedar relegat a un breu en una plana par al final de la secció. En l'època de Jordi Barbeta haguessin estat, com a mínim, quatre columnes.

masharvardlv.jpg

Per això, en la darrera entrevista a Rac1, em va cridar l’atenció que digués que "no he pensat en deixar la presidència del nou partit. Sóc dels pocs polítics d'aquest país que ha plegat d'un munt de  coses."

A més, clar, de justificar els casos de corrupció que han trobat a l’antiga Convergència perquè “Esquerra no fa tanta por” i que ja han fet "el sacrifici d'autoliquidar-se”. Em sembla que Jordi Basté es va quedar en blanc durant uns instants.

En canvi, el líder de CCOO, Ignacio Fernádez Toxo, ha anunciat que deixa la secretaria general el proper 29 de juny. Toxo (1952) té 64 anys i Mas (1956) 61, però un porta vuit anys al capdavant del sindicat i l’altre quinze remenant les cireres a CDC, ara PDECAT.

El 2002, quan era conseller primer i volia ser president, el col·lega Rafael de Ribot li va fer un libre-entrevista. Saben què deia a la plana 18?. “En política és molt important saber-ne sortir. De fet és més important com surts que com hi entres, i això ho tinc molt clar”.

No sé si ara, que ha arribat el moment, ho té tant clar com abans. En fi, si no li diu ningú del seu partit ni dels palmeros que habitualment l'envolten li diré jo: Artur és el moment de deixar pas. No de fer un pas al costat, sinó enrera.

De fet, tot confirma que sempre ha tingut al cap continuar. Hagués pogut sortir per la porta gran amb el judici del 9N. Però va preferir descarregar tota la responsabilitat en els voluntaris. I ara ha apel·lat a la mateixa Constitució que tant critica en el recurs al Suprem.

Ben mirat, tots els passos que donat des que va renunciar a la presidència de la Generalitat així ho indiquen. Començant per fer un nou partit o apostar per una direcció renovada en la que tots eren noves cares llevat ell i Neus Munté, que va acceptar fer tiquet amb l’expresident. En pla Sarah Palin.

En fi, ara que el PDECAT s’està jugant el seu futur -pitjor: s’està jugant les garrofes- algú li hauria de dir que moltes gràcies pels serveis prestats, però que ara resta més que no pas suma. A veure qui és el valent. Si no troben ningú ja ho faré jo.

 

 PD/ Si t'ha agradat aquest article t'agradarà aquest llibre:  https://www.amazon.es/dp/B01N9TAZXB?ref_=cm_sw_r_kb_dp_-fFGybRE91WSQ&tag=kp0a0-21&linkCode=kpe

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#12 Oriol, BCN, 31/03/2017 - 01:31

No és que Mas hagi entrat en una "fase" en què fa més nosa que servei. És que la carrera política d'aquest home, a part de llarga, és un rosari de desastres i fracassos! Encara que no se li coneguin embolics de faldilles (jo no hi tindria cap problema; és vostè, Sr. Rius, que hi insisteix sovi

#11 Arturo, Barcelona, 29/03/2017 - 00:49

¿Cuantos años hace que digo que Mas es el capitán Queeg y que Sant Boi le espera?

Parece que ahora ya se ha dado cuenta todo el mundo.

#10 Emprenyat , Barcelona , 28/03/2017 - 15:07

I si plegue què farem? Què passarà a Catalunya, Europa, la cultura greco llatina. Occident?
Estarem perduts.

#9 Decat, Decat, 28/03/2017 - 09:24

De vegades em pregunto com és que vostè, Sr. Director, fa un anàlisi del que ha passat, passa i passarà amb CiU, el PdCAT i Catalunya en termes polítics clàssics. Vosté, que és far lúcid per a molts de nosaltres! No penseu més aviat que es tracta únicament d'intentar continuar navegant perqu

#8 Pep-BCN, BCN, 27/03/2017 - 23:09

Tinc la convicció total de que Mas no plega perquè té por de que tot el Cas Palau al final el pugui portar als tribunals. No és el mateix que aixó t'arribi en actiu..que no pas quan ja estàs retirat i la gent - per tant- ja s'ha oblidat de tu i no et recolçarà igual.