La Punteta · 20 de Juliol de 2017. 07:27h.

JORDI MARTÍ GALBIS

Regidor d’Urbanisme del PDECAT a l’Ajuntament de Barcelona

Barcelona comença a fer aigües

Amb l’arribada de la temporada d’estiu, Barcelona ha començat a mostrar-se, tant als barcelonins com als turistes, com una ciutat amb una preocupant, com es coneix en termes mèdics, fallada multiorgànica. Una ciutat on tot és possible i on s’amplien, dia a dia, els espais i els territoris d’impunitat.

Sempre hem sostingut que el que volen i esperen els veïns de qualsevol ciutat o poble és que els serveis públics funcionin amb normalitat. Els alcaldes i els governs municipals han d’assegurar la provisió de serveis bàsics. Això, a Barcelona, vol dir seguretat, neteja, il·luminació, transport públic, sanejament, i altres serveis gestionats conjuntament amb la Generalitat com la sanitat, l’educació, els serveis socials o l’habitatge.

Però després de dos anys de govern dels comuns, Barcelona està a tocar del col·lapse. Aquests dies estem vivint la descomposició del govern de l’alcaldessa Ada Colau. I d’exemples no ens en falten. Hem patit onze jornades de vaga de metro, amb la responsable de TMB reprovada per tota l’oposició. L’última d’elles ha coincidit, a més, amb la cinquena vaga del Bicing. Vagues del taxi. Preus del lloguer dels habitatges pels núvols. Deu desnonaments diaris de mitjana, recentment denunciats per la PAH. Increment dels assentaments irregulars. Descontrol del ‘top manta’ per tota la ciutat. Incivisme massiu a barris com la Barceloneta i el Raval. Sexe als carrers i a ple dia. Milers d’usuaris del transport públic que l’utilitzen sense pagar, i no precisament perquè les màquines expenedores de bitllets deixin de funcionar durant 4 hores. Venda i consum de droga que ens porten a la Barcelona dels anys 80. Increment dels furts i foment de la turismefòbia. I per acabar-ho d’adobar, ens hem convertit en la capital mundial de les okupacions; i els inversors comencen a buscar altres destins degut a la inseguretat jurídica que provoquen els regidors del govern amb les seves decisions arbitràries.

El govern d’Ada Colau ja ha donat de sí tot el que podia donar. Són, sens dubte, el pitjor govern que mai ha tingut Barcelona.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Rafael, Barcelona, 08/08/2017 - 10:02

La gran culpable dels lloguers disparats és Ada Colau. Prohibint l'obertura de nous hotels, i d'hotels de luxe, ha causat atur i manca de places hoteleres. Els turistes seguiran venint, però sempre ho faràn a pisos turístics. Conseqüència? Augment del lloguer fins a l'estratosfera. El fenòmen és concret de Barcelona, per la negativa a més ho

#6 Escamarlà, Barcelona, 24/07/2017 - 22:23

De debò que no us adoneu del ridícul que feu, convergents ?

#5 salva, Barcelona, 23/07/2017 - 21:58

ha, ha, ha, que torni, que torni

#4 Antoni, Barcelona, 23/07/2017 - 14:36

A més, posa com a exemple cosas con "Pujada dels preus de lloguer", quina cara te vosté quan això es una tendència europea i a més la competència es de la Generalitat!!! Ho estan fent a proposit, no regular els preus, per fotre a la Colau??

#3 Antoni, Barcelona, 23/07/2017 - 14:32

Quina credibilitat te vosté, regidor de la CiU que han volgut privatitzar tota la ciutat (com les 3 escoles bressol que la Colau ja ha remunicipalitzat, o el port esportiu, que ara es només per als russos amb molt calerons i els veïns no podem ni visitar...) per dir que les coses estan arribant a les últimes?