Publicitat
La Punteta · 17 d'Agost de 2010. 20:03h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Barcelona fa fàstic

Un dels errors de Xavier Trias com alcaldable de Barcelona va ser votar, el desembre del 2005, a favor de l'ordenança cívica juntament amb PSC i Esquerra. L'Alberto Fernández, que en sap més que ell de fer oposició -Trias es pensa que ho té guanyat- s'ho va veure venir i almenys es va abstenir.

Trias encara té excusa perquè, al seu parer, el problema de l'ordenança cívica és que no s'aplica com ja va dir, per exemple, el 20 d'agost de l'any passat en declaracions a Catalunya Ràdio. A més, en el seu llibre Barcelona vista per un metge -del millor que ha escrit Jordi Cabré- la clava quan diu que "la ciutat se'ls hi anat de les mans".

L'ordenança cívica és molt progre malgrat que van votar-hi en contra els d'Iniciativa. I això que eren socis de govern. Però només ha servit es per a acabar amb els netejavidres. Tota la resta continua igual o pitjor: la prostitució al carrer, els pixaners, la mendicitat, els grafitis, el botellot, els top manta.

L'ordenança cívica ni tan sols prohibeix anar a pèl pel carrer. Et pots passejar a pèl pel Passeig Marítim o per la Diagonal sense que la Guàrdia Urbana pugui fer res. És veritat: l'Alberto Fernández va denunciar foto en mà -que reprodueixo més amunt- durant el ple municipal del 20 de juliol del 2007 el nudisme en plena Rambles.

Fins i tot l'editor d'e-notícies, Eloi Martín, se'n va trobar un altre en ple Passeig de Gràcia un any després -al costat d'unes esverades turistes nordamericanes que volien fer-se una foto de record- i no va dubtar de fer-li una entrevista. Deuen haver enviat la foto en qüestió a totes les amigues per mostrar al món la veritable imatge de Barcelona.

El que necessita Barcelona és mà dura. Estem farts del bon rotllo, del pijoprogressime, dels "antisistema" amb sou de tinent d'alcalde. L'espai públic hauria de ser com el mengador de casa. Ja ho deia Kant ara fa dos segles: "No facis als altres el que no t'agrada que et facin a tu"

Les administracions no han d'ensenyar educació, això depèn dels pares, de l'escola i sobretot del seny de cadascú. El que han de fer les administracions és multar els incívics. Hi ha gent que malauradament no entén cap altre llenguatge.

La prova definitiva que la ordenança cívica ha estat un veritable fracàs és que l'Ajuntament de Barcelona s'ha hagut de gastar aquest estiu, cinc anys després de la seva aprovació, un munt de calés amb una campanya de publicitat sota el lema "a Barcelona tot hi cap, però no tot s'hi val". Al final es pensen que tot s'arregla amb campanyes.

L'editor Quim Torra, que s'amaga darrera el bloc Crema Catalana, feia el 28 d'abril del 2008 una descripció acurada de la ciutat ("El fàstic que fa Barcelona") que segueix vigent dos anys després. I Patrícia Gabancho advertia també ara fa gairebé un any sobre "La degradació de Barcelona" en un article a l'Avui el 10 de setembre del 2009.

Un any després la situació no només no ha millorat, sinó que ha empitjorat. Ens queixàvem dels 23 anys de Pujol, però el socialistes porten manat a Barcelona d'ença del 1979: fa 31 anys!. Quan van començar encara no hi havia internet ni mòbils. Les fotos eren en blanc i negre i la Seat acabava de treure el Ritmo.

I Hereu encara repeteix?

Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#23 Jordi, Sant Joan despi, 23/10/2018 - 06:53

I llavors si no es Madrit, que diuen que és Madrid.... Per què dieu Madriz ???

#22 Xexo, Premis, 03/10/2018 - 05:39

Manel valls

#21 pau, masnou, 13/01/2012 - 00:18

si vas a citar a kant, por lo menos hazlo correctamente y ya que hablamos de filosofía y modelos de ciudad, pienso en una de las ciudades mas emblemáticas de nuestra história, la atenas clásica, y en un destacado filósofo que se dice que también gustaba de andar desnudo: diógenes.
-represion cultura

#20 gonzalo, MADRID, 21/06/2011 - 11:21

carla perdoname que te diga pequeñay estupida ignorante pero madrid se escribe con D , y por ahora es y siempre sera la capital de nuestro pais, ESPAÑA

#20.1 Guillem, Palma de Mallorca, 17/12/2013 - 16:34

Gonzalo perdóname tu, pero creo que Madrit está escrito correctamente, debido a, que esta escrito en catalán, como el resto de su texto por cierto; por ello intenta pensar antes de hablar y pensar antes de llamar estúpida e ignorante a esa chica, creo que estupido* se escribe con tilde ;)

#20.2 Ramon, Terrassa, 18/09/2018 - 23:09

Gerona no puede ser Gerona en castellano y ahora resulta que Madrid es "Madrit" en catalán (falso!). Anda ya!

#20.3 opinador, Barcelona, 19/09/2018 - 21:34

Guillem, menudo nivel de educación que os están dando!!

Madrid se escribe Madrid en castellano y en catalán

#19 Carla, Barcelona, 21/08/2010 - 12:05

Madrit és una ciutat més neta perquè els madrilenys d'ara son més nets que nosaltres degut a que els portem mig segle d'avantatge i ells ara son nets com ho erem els barcelonesos (i els catalans en general) de fa 50 anys.

#19.1 opinador, Barcelona, 19/09/2018 - 21:38

y eso de los 50 años de dónde los has sacado? entre vosotros la ignorancia es un grado, verdad?

por cierto, revisa tu catalán, sólo se escribe Madrit en portugués