La Punteta · 28 de Març de 2014. 11:36h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Beneïda Merkel

Una de les coses que ha fet més mal a la política d'immigració d'aquest país és la premsa. Sobretot de la premsa més progre. En el benentès, és clar, que tinguéssim política d'immigració. Que tampoc no és el cas.

Agafem, per exemple, la decisió de Merkel de restringir els ajuts als estrangers. A l'Ara no només era aquesta dijous la notícia del dia, sinó que hi dedicaven un editorial on denunciaven que la cancellera alemanya havia pres la decisió "pressionada pels socis bavaresos de la CDU", la temuda CSU. I en planes interiors eren ben explícits: "Merkel vol expulsar els immigrants de la UE que abusin dels ajuts".

Mentre que El Periódico dedicava un semàfor vermell al ministre de l'Interior, Thomas de Maizière, que era el dolent de la pel·lícula, perquè en la seva opinió la decisió "és un torpede a la línia de flotació del projecte comú (europeu) tan sols dos mesos abans de les eleccions al Parlament Europeu".

Però el que no destacaven ni l'Ara ni El Periódico -93.000 exemplars, segons la darrera onada d'OJD, amb Antonio Franco havien fregat els 200.000- és que no era Merkel qui havia pres la decisió, era el govern alemany. I el govern alemany està format per la CDU i els socialdemòcrates del SPD.

L'informe en qüestió, de fet, va ser presentat dimecres per l'esmentat Thomas de Maizière, ministre de l'Interior; i la ministra de Treball, la socialdemòcrata Andrea Nahles, sense que ningú no fes tan escarafalls.

A més, amb franquesa, ha estat només el govern alemany?. No, països amb més tradició democràtica que nosaltres i sovint també amb més PIB com el Regne Unit, França, Suïssa o Bèlgica s'han plantejat o han posat en marxa també mesures similars perquè ens hi juguem l'Estat del Benestar.

Siguem clars: els immigrants reben més ajuts que els autòctons perquè són immigrants? No, sinó perquè el seu nivell de vida és inferior, però -picaresques a banda, que també n'hi ha- en època de retallades és normal que això provoqui tensions amb els d'aquí.

No ho dic jo, ho deia fins i tot José Luis Rodríguez Zapatero que, al debat de l'Estat de la nació del 2002, quan encara estava a l'oposició, li va etzibar a Aznar: "no se puede tolerar que en España, como está pasando ya en muchos ayuntamientos que soportan la política de integración de los inmigrantes, haya españoles que pierdan derechos sociales porque vienen extranjeros que tienen un nivel de renta más bajo, que pierdan ayudas a comedor y otras ayudas sociales".  Fins i tot, per cert, va ser aplaudit als escons del PSOE. Si algú ho dubta consta al diari de sessions del Congrés.

També un home tan assenyat com el sociòleg Salvador Cardús -a qui suposo que ningú no acusarà ara de ser de Plataforma- en un article el 2010: "hi ha estrangers que han trobat en l’acusació de racisme un mecanisme per aconseguir un tracte de privilegi. I conec prou casos, a totes bandes, d’abús deslleial en relació amb els recursos públics que una societat sobreprotectora com la nostra posa a disposició dels ciutadans".

Se'n recorden del Pirmi? De les poques coses bones que va fer el conseller Mena va ser posar ordre. Com que l'home es pensava que el Parlament era com Esade, tothom se li va tirar a sobre, però al final es va comprovar que hi havia 4.000 persones que cometien frau perquè tenien altres ingressos o el cobraven des del seu país d'origen.

Un dels beneficiats, per cert, era aquell imam de Lleida de tendència salafista -això ho reconeix fins i tot Àngel Colom-, que predica l'amor a Occident. No només cobrava el Pirmi sinó que "no volia tornar al mercat laboral", segons va reconèixer el propi conseller en una entrevista a Catalunya Ràdio el 18 d'agost del 2011. Cornuts i pagar el beure.

Personalment, em vaig quedar de pedra el dia que, fent un reportatge sobre ca n'Anglada -allà on no van els del 30 minuts de TV3- vaig veure un bar ple de gom a mig matí en ple horari laboral. Quan vaig preguntar de què vivien em van contestar que estaven "en paro o en ayudas". I alguns portaven "deu, dotze o catorze anys" a Catalunya.

Quan començarem a posar fil a l'agulla? Com em deia encertadament un seguidor a twitter després de penjar aquest article: "Ajudes? sí... però a qui realment les necessiti".

 

 

 

Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#12 GALAICOMAN-NO-SALE-DE-SU-ASOMBRO, barcelona, 29/03/2014 - 09:25

(...) personas con "nivell de vida inferior". Es decir, a los más vulnerables.

Pero de todas maneras, me gustan sus posiciones porque demuestran que el independentismo -siempre presentado como un movimiento de justicia frente a un desigual reparto de la riqueza- puede ser totalmente reaccionario.

#12.1 ai ai ai, Cat, 29/03/2014 - 11:00

En el cas del sr Rius és totalment així.

#11 GALAICOMAN-NO-SALE-DE-SU-ASOMBRO, barcelona, 29/03/2014 - 09:22

***Como dice la canción, "solo le pido a Dios" que algún día, sr. Rius, dedique tanta energía mental a criticar a los miserables que nos han metido en esta crisis -banqueros sin escrúpulos, empresarios sin escrúpulos, políticos sin escrúpulos- en vez de cebarse en aquellos a los que define como...

#11.1 ai ai ai, Cat, 29/03/2014 - 10:59

Això el sr Rius no ho farà mai. Lo seu és fotre canya als immigrants, als de la plataforma PAH, als que es manifesten contra aquest sistema tant meravellós que tenim, etc etc etc

#10 Papaluna, Barcelona, 28/03/2014 - 22:18

Rius: del millor que has escrit mai; tota una lliçó de sentit comú i de llibertat d'expressió. Et felicito. Ja ni ha prou de tanta hipocresia i alta traïció contra els interessos lícits dels catalans i resta d'espanyols i d'europeus, amb drets inalienables de ius sanguinis, que és el que compta.

#9 paloma la neoliberal, HK, 28/03/2014 - 20:32

Sr Sostres, digo Rius, la globalización es insoslayable. Los inmigrantes vendrán porque los nacionales de cada país no quieren hacer los trabajos penosos. En USA, que van por delante, esto pasó con los mejicanos. Gracias a que siguieron llegando hoy han vuelto al trono mundial. Es inútil oponerse

#9.1 Xaxu, Que noooooo, 28/03/2014 - 22:17

Que nadie dice de 'cerrar fronteras', simplemente que si vienes y te sobre-aprovechas de las ayudas, por mucho que estés dispuesto a realizar trabajos que los de aquí no quieran hacer, si no estás trabajando no debes cobrar ayudas si no aportas nada al gobierno ya siendo negro, amarillo o verde...

#8 fvck Catalonia, Uropa, 28/03/2014 - 16:32

Los separatistas son todos pro-inmis. Solo la DERECHA NACIONAL espanyola aboga por el fin de la colonizacion islamoafricana en coordinacion con otros movimientos nacionales de Europa