Publicitat
La Punteta · 18 de Setembre de 2019. 14:39h.

ANGEL GUILLÉN

Concejal de C's en La Garriga

Benvolguda Meritxell Budó

Benvolguda Meritxell Budó:

Fa molt que no ens veiem, crec que el darrer cop va ser al debat electoral organitzat al Teatre el Patronat de la Garriga amb motiu de les darreres Eleccions Municipals. Parlar, doncs si no vaig errat, des de que vas deixar l’alcaldia. Certament no crec que em trobis a faltar com tampoc jo. Les nostres vides polítiques són encara més divergents del que ho eren quan ocupàvem un lloc al Ple de l’Ajuntament de la Garriga

Segur que a tots dos ja ens està bé així, oi?

No acostumo a comentar gairebé res de la teva tasca a la Conselleria de Presidència ni com a Portaveu del Govern. Llevat del famós "affaire" al Ple Municipal del 28 de febrer de 2018 en el que em van sol·licitar alguna declaració després d'una ensopegada teva en una roda de premsa, veritablement penso que  poc més he dit.

Avui però, haig de fer una excepció perquè per mi has comés una errada, i no vull ser més dràstic amb altres qualificatius, a la roda de premsa després del darrer Consell Executiu. Una errada que de tu no me l’esperava pas tot i que ja a aquestes alçades en política pots esperar-te de tot.

Quan eres Alcaldessa de la Garriga compaginant també el càrrec de Presidenta del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament sovint veiem la teva vessant més solidària amb aquells pobles que per una raó o una altre estaven patint. La veiem als plens, a comissions internes de l'ajuntament o quan havies de viatjar a diferents països del món on el Fons estava ajudant.

Sobta que de cop i volta aquesta solidaritat s’ hagi evaporat. Ho dic per la manera com has obert la roda de premsa on només has mostrat solidaritat amb les víctimes de la DANA de la Comunitat Valenciana (País Valencià per a tu), notícia que recull aquest digital.

En el camí has comés la malaptesa de oblidar-te que uns pocs kilòmetres al sud, més enllà d’Oriola es troben Santomera  i Beniel, són a la Regió de Múrcia. Santomera té una  petita presa que es va construir als anys 60 del segle passat per protegir de les crescudes d’aigua no solament Santomera i les pedanies i pobles d’aquesta part de Múrcia sinó que també a la comarca del Baix Segura. En tota aquesta desgràcia sort de la presa que ha aconseguit que les inundacions no fossin més grans al Baix Segura, és a dir, a Oriola i voltants. Una mostra de com s’ha de treballar entre diferents administracions quan els fenòmens meteorològics actuen amb gran violència doncs els fenòmens d’aquest tipus no entenen de límits geogràfics com malauradament sembla que tant el President del Govern del que formes part, i tu mateixa, si enteneu escoltades i llegides les vostres declaracions.

La Regió de Murcia ha patit també els efectes d’un temporal com ningú sembla recordar. Les imatges de les poblacions de Los Alcázares o Molina de Segura són bona mostra. També a la província d'Almeria o al nord de la de Granada. També a la província d'Albacete. De fet tot i que amb menor intensitat la tempesta ha anat afectant altres territoris d'Espanya.

Hem de lamentar víctimes mortals. Set. De les set víctimes mortals d’aquests fets tres són de la Comunitat Valenciana i quatre són d’altres comunitats autònomes: dos de Caudete (Albacete) una d’Almeria i altra de Baza (Granada).

Atònit vaig quedar quan per la teva boca, com a membre del Govern de Catalunya només tenies paraules d'escalf per la bona gent de la Comunitat Valenciana reafirmant, així, l’infame tuit del President Torra.  Per les altres 4 víctimes mortals i per la resta de milers d'afectats que han patit la mateixa gota freda: res. Les fronteres, no de països, de comunitats autònomes! han marcat la solidaritat d'una persona que mostrava la seva cara més solidària allà on fes falta quan era alcaldessa de la Garriga. Ahir tenies l'oportunitat d'esmenar la plana al teu President i haver quedat com una bona representant del poble de Catalunya. No ho espero mai  del Sr. Torra. D'ell no espero res més enllà del dia que deixi la Presidència de la Generalitat i l'ocupi algú que estigui millor dotat o dotada pel càrrec. De tu, de la que tot i les diferències que hem tingut...i tindrem! sempre he dit públicament que ets una persona molt treballadora, una "pencaire" de la política, insisteixo,  no m'ho esperava.

Hauries de saber Meritxell, i això t'ho deia moltes vegades a l'ajuntament del nostre poble quan eres alcaldessa, que no ho ets solament dels que et voten o dels independentistes, no; també ho eres de la resta dels 16.000 habitants de la Garriga. Avui ets la Consellera de Presidència i Portaveu del Govern de Catalunya, que ens ha de representar als set milions i mig de catalans, no solament als 2 milions d'independentistes. A Catalunya, i en menor mesura al nostre poble, viuen i treballen molta gent originària d'aquells territoris dels que tant el Sr. Torra com tu heu poc menys que menyspreat. Ells també són Catalunya Meritxell (els, ens oblideu amb tanta facilitat...) i crec, n'estic convençut, que els hagués agradat sentir per boca de la seva representant paraules de suport també. Paraules de suport que hem vist a presidents d’altres comunitats autònomes de color polític diferent; paraules que no hem vist del govern de Catalunya.

Si els fenòmens meteorològics com he dit abans no entenen de fronteres, la solidaritat del govern de Catalunya vers altres zones d'Espanya que no pertanyen a la vostra entelèquia dels Països Catalans tampoc hauria d'entendre. El problema és que quan s'està en un Govern de radicals que molts dels seus components semblen escollits més per la seva rancúnia contra Espanya que per vàlua pel càrrec al final fins i tot la solidaritat de persones que crec que la tenien, com tu,  queda atrapada com si fos un forat negre.

Tant de bo tornés la solidaritat sense fronteres però els científics diuen que el que cau en un forat negre no en surt. Dit això torno a on era fins escriure això, torno al meu camí divergent del teu.

 

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Didac B., Barcelona, 21/09/2019 - 08:52

Quan aquesta trepa entra dins la secta no hi ha res a fer i es contaminen de la fanatització que els envolta, talment son escollits pel grau d'irracionalitat que mostren, i aquesta pàjara no es una excepció per molts precedents que tingués en sentit contrari. L'agitació ofusca la visió. Aquesta dona desacredita totalment al pais cada setmana.