La Punteta · 21 de Maig de 2014. 08:23h.

XAVIER RIUS

Director d'e-notícies

Cangueli a CiU

El conseller Homs amb Josep Martí i Jordi Puigneró

La prova definitiva que a CiU els ha entrat el cangueli és la roda de premsa del conseller Homs dilluns passat escortat pel secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, i el director general de Telecomunicacions, Jordi Puigneró. Fixin-se en la foto: ambdós capcots. I em sap greu dir-ho perquè conec tots dos. Quan fas una roda de premsa col·lectiva és que no et sents segur de tu mateix.

Perquè al conseller Homs no se'l va creure ni Jordi Basté, i que consti que treballa a Rac1, no a la Cope. El propi president de la CCMA, Brauli Duart, va admetre que ho sabien des del 2012. I l'endemà fins i tot el director de TV3, Eugeni Sallent, va treure ferro a l'assumpte. Després es devia posar nerviós i em va trucar per primera vegada des que el van nomenar ara fa dos anys. No m'hi vaig posar, és clar.

La indirecta val també pel director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera. Abans sempre em trucava per col·locar-me els seus llibres. Fins i tot un dia em va fer anar a la seu d'Edicions 62. Però des que el van fer director no n'he sabut res més.

És que ni entre ells van a l'hora. Ja se sap que l'enemic exterior cohesiona. A més, si ho sabien des del 2012 com és que la roda de premsa va ser dilluns, a sis dies d'una convocatòria electoral?. La carta definitiva va arribar a Palau el 7 de maig, però fins i tot en aquest cas haguessin pogut fer la compareixença davant els mitjans abans o després de la campanya. No quan les enquestes els donen a la baixa.

Tampoc no va explicar el conseller que la Generalitat té dos múltiplex, però que un d'ells està infrautilitzat perquè actualment només serveix per a TV3 d'alta definició. I a la vista de com han acabat Canal 9 o de qui governa a IB3 és utòpic de parlar de reciprocitats.

Per mi que es va embalar, cosa que pel que sembla passa sovint. Sense que ni tan sols el president li pari els peus. Però era un tema prou important com per haver-ho debatut almenys al Consell Executiu de l'endemà.

Al capdavall l'impacte mediàtic ha esta zero. Només s'ho han empassat l'Ara i El Punt-Avui. L'Ara encara perquè està més escorat a l'esquera, però El Punt Avui és com si ho hagués publicat el web de Convergència.

Tant per tant haver esperat a la roda de premsa de Govern. Ahir només van aprovar adaptar "el títol de grau superior de disseny en fabricació mecànica", entre d'altres importants acords. El peix s'ha de saber vendre. Però no és el mateix un rap que una sardina.

Posats a amoïnar-se pel famós espai de comunicació, el que m'agradaria també és que un dia expliquessin quan li van donar un múltiplex sencer -són quatre canals- a La Vanguardia l'agost del 2003, tres mesos abans d'unes eleccions que van perdre. Aquest, per cert, també està infrautilitzat perquè per veure els vídeos musicals de Rac105 -sense ni tan sols les lletres en anglès a sota- no sé si paga la pena.

Jordi Pujol explica al seu primer volum de memòries que "si algun cop ha convingut fer costat a La Vanguardia, i he pogut, ho he fet (pàg 147). I, sembla ser que ho han seguit al peu de la lletra.

Però hi ha altres símptomes que delaten el creixement nerviosisme a CiU a mesura que s'acosta el 25-M. Com que el propi president de la Generalitat, Artur Mas, hagi decidit arromangar-se i posar tota la carn a la graella davant la possibilitat que Esquerra els passi al davant com pronostiquen algunes enquestes.

Mas ja va dir diumenge a Manresa que “cal reforçar a les urnes els que més hi posen la cara amb totes les conseqüències perquè la consulta vagi endavant”. I dilluns a Lleida que “ens poden retallar la llengua, les competències i els diners, però no ens poden retallar els vots a les urnes”.

Altres, com Duran, han tingut més sort perquè un pinçament a l'esquena els ha apartat momentàniament de la campanya. Si diumenge hi ha sorpasso d'ERC a CiU, Duran sempre podrà dir que no és cosa seva o que ja ho va dir i, una vegada més, no li van fer cas.


Web personal

Darrers articles

Elogis

Insults

Twitter

 

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Papaluna, Barcelona, 21/05/2014 - 19:04

Mas diu: ?...ens poden retallar la llengua, les competències i els diners". Perquè ho farien? Des de els anys 70's que vivim en democràcia i amb un creixent estadi de llibertat i d'autonomia com no té ningú a la resta del món civilitzat. El que passa és que està acollonit, car ha fet una CiU kaput!

#9.1 Papaluna, Sort , 21/05/2014 - 23:43

Papaluna de Barcelona va fer comentaris racistes contra la gent de Lleida per haver rebut uns periodistes israelians . Papaluna de Barcelona va fer comentaris que van contra el Turisme al Pirineu.

#8 julian, bcn, 21/05/2014 - 16:57

Molt bon article. Lo que demostra, que si al independentisme li treus la manipulació, la cosa trontolla

#7 luca, bcn, 21/05/2014 - 15:28

al final la profecia es compleix: entre la copia i el original, la gent prefereix l'original.
Si parlem d'independencia, CiU no es cap garantía.
I si NOMES parlem d'independencia, CiU no serveix.

#5 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 21/05/2014 - 11:52

¿Cangueli? Nada nuevo para la derecha nacionalista identitaria. Prenden fuego al monte y luego les entra el cangueli cuando se apodera de las llamas la tropa de fanáticos republicanos propios y antisistema vividores. Ya le pasó a Cambó en los años 30 y acabó financiando a los franquistas.

#5.1 Joan, Barcelona, 21/05/2014 - 12:28

El que està clar és que el nacionalisme només molesta als nacionalismes que volen engrandir-se a costa d'altres nacions minoritzades. És a dir, si als EEUU hi ha més de 50 estats i són capaços de conviure sota un mateix paraigües, no veig per quina raó a Europa no podem fer el mateix.

#4 joseíco, barcelona, 21/05/2014 - 11:30

Homs for President, i Sostres de portaveu de Presidència.